ÎNGRIJORĂTOR: Persoane cu simptome COVID își fac testul cu pretextul că merg în excursie în altă țară

1

Mai multe state din Uniunea Europeană impun călătorilor români ca la intrarea pe teritoriul acestora să aibă teste COVID-19 negative, cu valabilitate de maximum 72 de ore.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective, potrivit MAE, citat de digi24.ro(CLICK aici pentru a vedea lista cu centrele acreditate din țară)

CENTRE DE TESTARE ACREDITATE ÎN NEAMȚ:

  • Spitalul Judetean de Urgentă Piatra-Neamț– B-dul Traian, nr. 1-3, P. Neamt – 0233.219.440
  • Spitalul Municipal de Urgență Roman – str. Tineretului, nr.28, Roman – 0233.742.511

Pentru zona Piatra-Neamț, policlinica din cadrul spitalului județean face următorul anunț:

„Vă informăm că începând de luni, 20 iulie, în intervalul 08.00-09.00 recoltarea PCR COVID-19 pentru persoanele care urmează să se deplaseze în excursiile ce pretind testul, se va efectua în cortul pentru triaj din fața Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Programările vor fi doar de 7 persoane /zi la numerele de telefon 0744702041 și 0233/237039 care aparțin serviciului Informatii „FIȘIER” din Ambulatoriul Integrat și la care ați făcut programări și până acum. VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!”

Dacă inițial s-a decis prelevarea de probe în policlinică la punctul de lucru recoltare probe biologice, iată că s-a luat decizia ca probele să fie prelevate în cortul pentru triaj pentru a preveni contaminarea. Principalul motiv pentru care s-a luat această decizie este acela că unele persoane cu simptomatologie specifică vin să facă acest test cu pretextul că merg în excursie.

Iată și mesajul transmis de policlinica spitalului din Piatra-Neamț, în acest sens:

„Vă rugăm să conștientizați cu toată responsabilitatea că atât timp cât aveți simptomatologie corespunzătoare COVID-19, (simptome sugestive de infecție virală – tuse, dureri sau senzație de iritare faringiană, dificultăți respiratorii, pierdere miros/gust, febră peste 38°C sau/și senzație de febră, vomă, diaree, dureri osoase și musculare), mergeți la UPU, unde veți avea asistență medicală corespunzătoare și se va stabili conduita terapeutică. NU încercați să faceți testul sub pretextul că plecați în excursii. Nu ar fi corect nici față de personalul medical și nici față de cei cu care interactionați când intrați în policlinică și așteaptă la alte cabinete sau ulterior cu cei ce vă taie chitanța fiscală.”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Test covrid spune

    Cum sa faci 7 teste pe zi? Ieri am fost la testare la o clinica dinIasi si am fost in jur de 150 persoane. Pentru 7 teste pe zi faceti stire? E rusinis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate