Infracţiuni economice soluţionate cu propunere de trimitere în judecată – Comunicat IPJ Neamţ

0

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamţ au finalizat două dosare penale si au propus trimiterea în judecată a următoarelor persoane:

O. Constantin, de 58 de ani, din Piatra Neamţ, care în calitate de administrator al unei asociaţii de proprietari a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de gestiune frauduloasă si fals în înscrisuri sub semnătură privată, V. Mihai, de 65 de ani, din Piatra Neamţ, în calitate de presedinte al unei asociaţii de proprietari si S. Florentina, de 48 de ani, din Piatra Neamţ, în calitate de cenzor al aceleiasi asociaţii de proprietari au fost cercetaţi pentru complicitate la săvârsirea infracţiunii de gestiune frauduloasă.
În fapt, O. Constantin în calitate de administrator al unei asociaţii de proprietari, din Piatra Neamţ, a pricinuit pagube locatarilor, cu ocazia administrării sumelor de bani plătite de locatari pentru cheltuielile de întreţinere, încărcându-i lunar cu sume nereale respectiv: introducerea în calculul întreţinerii a unor majorări de întârziere nereale (mai mari decât cele din facturi), repartizarea majorărilor de întârziere la toţi locatarii si nu doar la restanţieri, introducerea în calculul întreţinerii a penalităţilor în locului consumului si a consumului în locul penalităţilor, declararea unui consum de căldură nereal si solicitarea, respectiv încasarea subvenţiei pentru ajutorul pentru încălzirea locuinţei pentru luna noiembrie 2008 pe baza unui borderou cu consumuri nereale. O. Constantin a fost ajutat la pricinuirea de pagube proprietarilor de către V. Mihai si S. Florentina.

S. Cezar, de 28 de ani, din Piatra Neamţ, care în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Piatra Neamţ, a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a formularelor tipizate, cu regim special, utilizate în domeniul fiscal, falsificate, evidenţierea în acte contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, folosirea cu rea-credinţă a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia si transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, în scopul sustragerii de la urmărirea penală sau în scopul îngreunării acesteia.
În fapt, inspectorii Administraţiei Publice Piatra Neamţ au efectuat o verificare la societatea administrată de S. Cezar, sub aspectul realităţii aprovizionărilor cu materii prime si prestări servicii, diverse pentru o serie de furnizori, înregistraţi în perioada 2003 – 2008. S-a constatat că firma a înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale reprezentând diverse achiziţii si prestări servicii care nu au la bază documente din care să rezulte realitatea si legalitatea efectuării operaţiunilor comerciale (note de intrare – recepţie, certificat de calitate sau declaraţii de conformitate). Administratorul firmei a folosit cu rea credinţă creditul de care se bucură societatea, în scop contrat intereselor acesteia, evidenţiind fictiv cheltuieli comerciale si a procedat la transmiterea fictivă a părţilor sociale către o persoană care nu a avut cunostinţă de acest lucru. Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 270.533,02 lei.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate