Informare turistica doar de ochii presei

3

În perioada 27 – 29 mai 2011 s-a desfăşurat în Parcul Tineretului din Piatra Neamţ cea de a VI a ediţie a Festivalului de artă populară „Lada cu zestre”. Autoritatile locale au curajul sa spuna ca se doreşte ca acest festival să contribuie la dezvoltarea turismului din judet şi să asigure revigorarea vechilor meşteşuguri nemţene, continuarea şi transmiterea acestora generaţiilor viitoare.

Această manifestare a reunit peste 70 de meşteri populari din judeţul Neamţ şi din întreaga ţară, cu tradiţie în arta populară si  s-au organizat ateliere în aer liber de olărit şi de pictură pe sticlă cu elevii Şcolii Populare de Artă din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” si multe alte activitati menite sa promoveze turismul .
Ce credeti dumneavoastra ca au facut autoritatile locale ? Ei bine, in centrul acestei manifestari deosebite unde misunau numai turisti , exista un centru de informare turistica . Trecand peste faptul ca in acest centru 99% dintre materiale sunt despre ce realizari va avea primaria in viitor , un fel de oda adusa cui trebuie , acest punct de informare turistica a fost deschis doar cand au fost autoritatile nemtene in vizita la targ , ca sa vada presa ce frumos se promoveaza turismul . In rest, acest punct de informare turistica a fost inchis .
In opinia noastra aceasta situatie este cel putin jenanta. Sa ai in centrul acestei manifestari deosebite un centru de informatii turistice si sa nu gasesti un bugetar sa stea acolo macar sa se faca ca da informatii este de neconceput .
Aceasta situatie  ne-a fost sesizata de persoane care au venit la acest targ din afara judetului si nu stiau unde pot sa serveasca o masa , ce pot vizita sau alte informatii de interes turistic .
Rugam autoritatile judetene sau locale sa se autosesizeze si sa ia pozitie fata de astfel de situatii . Macar daca era inchis tot timpul , dar asa ce impresie a lasat acest eveniment turistilor care au vazut ca a fost deschis doar de ochii presei si ca sa dea bine cand vin autoritatile ? Unul dintre mesterii prezenti la eveniment, venit de la peste 300 Km a declarat „Eu credeam ca acolo este un punct de informare turistica , dar sambata cand am mers nu era nimeni . Cu o zi inainte ziceai ca e „Cantarea Romaniei” si dupa ce au plecat boierii s-a terminat „.
Pacat …… O manifestare frumoasa de la care multi au plecat cu un gust amar si cu impresia ca suntem un oras care nu stim decat sa ne elogiem autoritatile si sa facem circ de fata cu presa .

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Gelu spune

  Oare n-ar trebui mai intai sa avem turism adevarat,nu de duminica,si dupa aia sa ne preocupam de informare?
  Eu vad necesitatea informarii in momentul in care turistul are nevoie de consultanta in multitudinea de obiective de vizitat,spatii de cazare,distractii…
  Ca sa-i arati unde e gondola,Turnul si strandul nu e mare smecherie…niste site-uri,cateva panouri sunt suficiente.
  In Londra n-am avut nevoie de nici un centru de informare si m-am descurcat binisor sa alerg intre obiective.E suficienta o harta bine intocmita sau o conexiune la net….
  In Roma identic.
  Nici pentru Bucuresti nu mi-a trebuit sa discut cu cineva de „specialitate”.
  Nici in Sibiu.
  La hotel Central inteleg ca se face TATA Centrelor de Informare.Ceva monstruos.Inutil.

 2. mimi de la chiosc spune

  persoanele respective puteau doar sa ia masa, ca de servit se ocupau chelnerii

 3. Mica spune

  Si cand te gandesti ca au aprobat sa mai construiasca unul in zona casei de cultura – hotel Central?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate