Incredibil, dar adevarat: din ce in ce mai multi oameni cu carte studiaza prostia romanilor

0

Dupa ce ma minunam nu de mult ca la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, in fiecare vineri avea  un curs intitulat “Maneaua ca fenomen“,vad acum o noua minune . In loc sa lasam prostia sa moara nebagata in seama, vedem cum la târgul de carte Bookfest sociologul şi universitarul Vasile Dâncu lanseaza o carte intitulata „Mitologii, fantasme şi idolatrie” . Si ce credeti ca gasim in aceasta carte ? Surpriza …. in aceasta carte se vorbeste despre Irinel şi Monica Columbeanu, Oana şi Pepe si alte personaje similare .
Adevarul este ca gradul indobitocirii romanilor creste treptat , treptat iar aceasta degradare intelectuala a romanilor este apanajul societatii capitaliste in care scoala si educatia sunt trecute la”si altele”.
Daca imediat dupa iesirea din comunism ne miram si radeam de occidentalii care nu aveau notiuni geografice si nu stiau unde e Romania sau ne miram cum de copiii romani aveau rezultate deosebite la invatatura fata de copiii capitalistilor cu traditie, iata ca am ajus foarte repede sa ne aliniem si in unele cazuri sa depasim prostia altora .
De multe ori ma gandesc ce ar trebui facut sa repunem pe şine cultura romanului si educatia copiilor, dar se pare ca aceste lucruri au deraiat destul de rau, iar şinele au fost inlocuite de manele, comercial si lipsa de educatie .
Poate suna prea conspirativ, dar cea mai buna metoda de a tine un popor sub papuc este coborarea coeficientului de inteligenta comun si destabilizarea valorilor artistic-culturale in favoarea celor comerciale.


Societatea romaneasca incepe sa se divida si in curand va fi si la romani ca in tarile dezvoltate unde marea majoritate vor fi lasati sa traiasca in prostie iar cei care vor avea bani sau vor face performanta impinsi de parinti vor avea acces la scoli serioase , in rest se va merge pe minimul de cunostinte necesare, manele, mici si bere .

Ionel Ionel

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate