Informare privind stadiul derulării Recensământului General Agricol în județul Neamț

0

A început a patra săptămână a etapei de colectare a datelor pentru Recensământul General Agricol runda 2020.

În județul Neamț, în primele trei săptămâni de colectare a datelor, au fost recenzate aproximativ 38.300 de exploatații agricole, din totalul de 104.221, ceea ce înseamnă un grad de colectare de aproape 37%, peste media la nivel național (29,6%).

Direcția Regională de Statistică Neamț păstrează în permanență legătura cu personalul de recensământ din teritoriu, asigurând sprijin și coordonare recenzorilor și recenzorilor șefi în situațiile și problemele întâlnite de aceștia pe teren.

Colectarea datelor va continua până pe 31 iulie 2021.

Reamintim că răspunsurile la recensământ sunt obligatorii, inclusiv CNP, iar datele sunt confidențiale și vor fi utilizate doar în scopuri statistice.

În această etapă a Recensământului General Agricol runda 2020, 574 de recenzori vor vizita cele 104.221 exploatații agricole din județul Neamț și vor colecta date privind suprafața agricolă utilizată, modul de utilizare a terenurilor pe tipuri de culturi, efectivele de animale și adăposturile pentru animale, utilizarea și stocarea dejecțiilor animaliere, persoane care au lucrat în agricultură, agricultură ecologică, dezvoltare rurală, etc.      

Informații suplimentare despre importanța, cadrul legislativ european și național, colectarea datelor și etapele RGA 2020 se regăsesc pe site-ul Institutului Național de Statistică: https://insse.ro/cms/ro/RGA2020/

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate