InfoCons: Importurile de laptopuri au crescut cu aproape 40%

0

Asociaţiei InfoCons transmite România şi Danemarca au înregistrat, în primele şapte luni ale anului, cele mai mari creşteri la importurile de laptopuri din UE, respectiv 38%.

Importurile de laptopuri au atins un maxim istoric, ca urmare a pandemiei şi a faptului că mulţi oameni au fost nevoiţi să lucreze sau să studieze de acasă.

China a reprezentat aproximativ 90% din importurile de laptop extracomunitate în 2019 și 2020. Importurile din China au crescut cu 19%, de la 12,1 miliarde de euro în primele 7 lunii ale anului 2019, la 14,4 miliarde de euro în 2020.

România şi Danemarca au fost ţările europene cu cea mai mare creştere a importurilor, 38% în cazul fiecăreia.

Au existat nouă ţări în care importurile au crescut cu 20% – 30% şi alte nouă în care importurile au crescut cu 10% – 20%. În şase ţări, creşterea a fost între 2% şi 10%, în timp ce doar în Estonia importurile au scăzut uşor.

Este foarte important ca un consumator să ştie că la achiziţionarea unui produs electronic acesta beneficiază de o garanţie legală de minim doi ani. Totodată, unii agenţi economici pot oferi consumatorilor gratuit sau contra unei sume şi o garanţie comercială. În condiţiile în care produsul nu arată sau nu funcţionează conform descrierii puteţi solicita repararea sau înlocuirea lui fără a necesita costuri suplimentare, responsabilitatea fiind în sarcina vânzătorului. Solicitaţi întotdeauna bonul fiscal, fiind un document care va poate ajuta să depuneţi sesizări eficiente”, a precizat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate