Industria românească în fața provocărilor: Anton Măzărianu, CEO COMES Săvinești, prezent la Forumul ZF Reindustrializarea României 2023

0
sursa foto:COMES Romania


Industria românească se confruntă cu provocări fără precedent, iar în cadrul forumului ZF Reindustrializarea României 2023 care a avut loc pe 31 mai, antreprenorii din țară au atras atenția asupra problemelor grave care afectează producătorii autohtoni. Una dintre industriile afectate este cea a construcțiilor metalice, care reprezintă un contribuitor important la PIB-ul României. Totuși, din cauza lipsei de materie primă și a creșterii artificiale a prețurilor la energie, aceasta se confruntă cu riscul de a deveni necompetitivă.

Forumul a evidențiat nevoia de sprijin din partea guvernului pentru ca firmele din industria românească să devină campioni regionali și să înregistreze performanțe semnificative. Florin Spătaru, ministrul economiei, a subliniat că una dintre direcțiile de dezvoltare ar putea fi investițiile în petrochimie, cu scopul de a reduce deficitul comercial la bunuri și de a permite companiilor românești să exporte în regiune.

Anton Măzărianu

Printre participanții la evenimentul ZF Reindustrializarea României s-a numărat și Anton Măzărianu, managerul COMES Săvinești, care a evidențiat situația companiei și provocările cu care se confruntă. COMES este situată pe fosta platformă chimică din Săvinești și a înregistrat o creștere constantă în ultimii șase ani, atingând o cifră de afaceri de aproape 20 milioane de euro anul trecut, iar anul acesta estimându-se o depășire a acestei sume. Compania este specializată în producția de echipamente sub presiune pentru industriile chimică, petrochimică, de rafinare a țițeiului și a gazelor.

Măzărianu a subliniat faptul că industria chimică a suferit schimbări semnificative în ultimele decenii, cu firme consacrate precum Grivița Roșie și Vulcanul care au dispărut. Totuși, el a menționat că propunerile și intențiile exprimate de ministrul economiei sună bine, dar există incertitudine în ceea ce privește momentul implementării acestora.

Managerul COMES a subliniat, de asemenea, diferența dintre producția de serie și cea personalizată în ceea ce privește predictibilitatea și durata contractelor. În producția de serie, predictibilitatea este mai mare, cu contracte care acoperă perioade de 3-5 ani, în timp ce în producția personalizată predictibilitatea se reduce la un an sau un an și jumătate.

Aceste declarații evidențiază nevoia de sprijin și intervenție din partea guvernului pentru a aborda provocările cu care se confruntă industria românească și pentru a stimula dezvoltarea companiilor autohtone. Investițiile în domenii precum petrochimia pot contribui la reducerea deficitului comercial și la consolidarea capacității de export a României în regiune.

Printre participanți s-au mai numărat și: Adrian Garofeanu, general manager, Knauf Insulation, Andrei Koszti, regional commercial manager, CTP, Florian Libocor, economistul-şef al BRD, Andrei Diaconescu, cofondator şi codirector executiv, One United Properties, Ionuţ Bindea, CEO, ROCA Industry, Ştefan Vuza, preşedinte si CEO, Chimcomplex, Mihnea Baldea, director general, Rondocarton, Mihai Fugarevici, general manager, Stada România, Mircea Turdean, CEO, Farmec, Radu Hanga, preşedinte, BVB.

Mai multe detalii AICI.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate