INCREDIBIL! Înșelăciune pe OLX cu animale salvate de voluntari de bună-credință în Neamț

4

România, Neamț, 2019. O situație pe cât de incredibilă, pe atât de reală. Zeci de voluntari din Neamț, persoane fizice sau ONG-uri, se luptă de ani de zile, doar ei știu cum cu fenomenul animalelor fără stăpân. Iau de pe străzi animale abandonate, flămânde, bolnave, grav rănite, le cazează în propriile locuințe, le plătesc tratamentele din propriile buzunare sau din bunăvoința celor care oferă donații, pentru a le oferi o șansă la viață și pentru a le găsi familii responsabile.

Nu veți vedea niciodată un anunț de adopție de la acești oameni în care să se ceară bani. NICIODATĂ! Adopțiile sunt gratuite, în schimbul unor asigurări: animalul va fi îngrijit, sterilizat, microcipat, vaccinat și cu totul la zi, aceasta fiind responsabilitatea noului proprietar.

Ei bine, s-a găsit românul „mai deștept” să profite de munca titanică a acestor oameni care de multe ori sunt luați în râs și considerați nebuni pentru faptul că salvează vieți. Da, ați citit bine. SALVEAZĂ. E infinit mai greu să salvezi decât să ucizi. Și totuși ei o fac, în ciuda piedicilor și a nepăsării celor din jur și a celor care ne conduc. Românul mai deștept a zis că e bine că au oamenii ăștia grijă de animal, adopția e gratuită, hai să scot profit din asta, să zic că îl adopt eu și să găsesc cumpărător, în cazul animalelor de rasă abandonate care sunt „vandabile”.

Așa s-au trezit niște voluntari aproape țepuiți de o tânără care a văzut anunțurile de adopție gratuită pe Facebook, le-a preluat și le-a postat pe OLX la niște prețuri exorbitante și complet lipsite de etică. 200 lei un motan siamez, 300 lei bichon havanez. Numai că, vedeți, animalele nu erau ale ei. Din discuțiile cu potențialii cumpărători s-a demonstrat asta și așa a ajuns informația la urechile celor de bună-credință care voiau să găsească familii responsabile acestor animale lovite de soartă. Tânăra chiar i-a contactat pe voluntari, spunând că animalul va ajunge la familia ei… când… de fapt urma să fie vândut cu 300 lei.

Îi recomandăm domnișoarei, suspectă momentan de fapta de înșelăciune, să consulte speța în Codul Penal să vadă cam câți ani de închisoare riscă pentru așa ceva.

Oameni buni, sunt atâtea anunțuri de bună credință în mediul online. Căutați Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț, Ham Piatra-Neamț, Asociația Prieten Credincios, alte ONG-uri locale, alți voluntari locali, grupuri de Facebook Adopții Animale Neamț, Protecția animalelor Neamț, Adăpostul de câini Piatra-Neamț și găsiți acolo, GRATUIT, animale și de rasă, și metiși, și de rasă comună.

Nu mai cumpărați animale de pe OLX sau din alte părți, nu știți niciodată cine le vinde, de unde provin animalele și, mai ales, vă faceți, în acest caz complici fără să vreți, indirect, la înșelăciune.

Respectați munca acestor oameni care nu e deloc simplă și ajutați-i adoptând direct de la ei. Un animal nu e un produs, nu se vinde. Se adoptă. Gândiți-vă de două ori dacă e măcar moral să cumpărați un animal în loc să adoptați.

În altă ordine de idei, animalele din fotografiile de mai jos NU sunt spre vânzare, ci spre adopție și au nevoie de familii responsabile.

„Si cum să mai ai încredere? O anume domnișoară, ținând cont ca pozele contului de OLX ne demonstrează asta a scos cățeii la vânzare fără să îi cunoască sau aibă. A luat pozele din anunțurile de adopție și s-a gândit să-i vânda, ușor, deoarece românul vrea rasă!!! Menționăm că nu a luat legătura telefonic cu niciun voluntar pt a-i adopta, strategia era, cred, să găsească cumpărător întâi. Trist și rușinos unde s-a ajuns în 2019. Cu siguranță sunt mulți ca ea, am avut noroc că a fost descoperită! Pentru ce ne zbatem să-i salvăm? Să-i ducem la operații, să-i hrănim pe ascuns, să le găsim o șansă? Pentru ce ne chinuim să îi facem bine și să le găsim familii responsabile? Pentru că sunt oameni ca ea!!! Ca în final să ajunga la o “iubitoare“ de pe facebook care îi vinde? Și mai sunt și oameni supărăcioși că nu le dăm… nu le dăm (că ei nu semneaza nimic și nu le pun microcip)!! Uite de asta nu vă dăm și de asta nu mai avem încredere!!! Cât despre domnișoara cu pricina îi las pe cei care văd mesajul să-ți transmită un gând, noi o vom face personal!”, au declarat voluntarii Ham Piatra-Neamț.

Sursa foto: Ham Piatra-Neamț – postate cu acordul lor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Irina spune

  Sper ca politia sa faca cercetari! Aceste persoane care profita de munca altora,sunt periculose,cu un tupeu iesit din comun si in stare de orice fel de infractiune!

 2. Mickey999 spune

  Incredibil cita rautate!
  Nu mai are voie un tinar cu „spirit antreprenorial” sa isi încerce „talentul” in aceasta societate „ciineasca”

  🙂 🙂

  Recunosti ca nu le-ar fi trecut multora prin cap o „invirteala” din asta?

  O fi foamea de vina …. sau a „bagatara” jeans flenduriti la mall si „arde” daca nu sint cumpărați numaidecât?

  🙂 🙂

 3. eu spune

  ingrozitor.persoana asta ar trebui cercetata si aplicata legea in vigoare.pe de alta parte bine ca mai sunt oameni carora le pasa de animalute ..multumesc ca faceti asta

 4. Iacob spune

  verificati dacă acei caini sunt la de adăpost! Doi dintre ei ,Rottweilerul Și acela alb sunt ai proprietarei și celălat nu este din adăpost,este de la o persoana fizica,aceasta strire in proporție de 80 este falsa și nu este verificată!

  ADMIN: Va rog trimiteti poze cu actele de propietate/carnetele de sanatate, ale cateilor sa le publicăm si sa ne cerm scuze daca am gresit si daca cuvantul ”proprietarei” folosit de dumneavoastră are o bază reală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate