Incredibil, dar adevărat

1

Știm că iarna e un adevarat chin pentru șoferi atunci când au de-a face cu tot ce înseamnă pregătirea mașinii pentru drum. Nervi, blesteme, ochi dați peste cap și înjurături cu nemiluita, ca să nu mai vorbim de alinierea sfinților în ordine cronologică și fără repetare.

Lăsați târnăcoapele, ciocanele, drujbele și ce mai aveți prin dotare, acasă. Soluțiile simple sunt cele mai la îndemână, plus că ne scapă și de spovedaniile lungi la preot ( din cauza sfinților menționați mai sus).

Pro Motor ține la integritatea noastră psihică și vine cu următoarele sfaturi, pentru fiecare problemă care ne face nervii ondulați.

Ferestrele îngheţate

Un amestec din oţet şi apă se pulverizează pe ferestrele îngheţate, iar acestea se vor dezgheţa imediat. O altă variantă este amestecul din cantităţi egale de spirt şi apă, cu puţin lichid de spălat vase. 

Blocarea încuietorilor după îngheţare

Alcoolul poate îndepărta gheaţa pentru a vă permite să descuiaţi maşina. Puneţi doar câteva picături pe cheie şi veţi rezolva problema. De asemenea, puteţi utiliza şi metoda care presupune încălzirea cheii cu un chibrit sau brichetă înainte de introducerea în broască.  

Portierele îngheţate

Folosind un spray pentru garniturile de cauciuc puteţi uita rapid de problema uşilor îngheţate. Pulverizaţi lichid din spray pe garniturile din cauciuc şi frecaţi cu un prosop de hârtie.

Parbrizul aburit

Când parbrizul este aburit, o modalitate foarte uşoară de a remedia problema este frecarea cu o gumă de şters. Acest truc va curăţa cu uşurinţă fără a lăsa urme. Un alt truc este umplerea unui ciorap vechi cu nisip silicat şi punerea lui sub scaunul maşinii. Acesta va absorbi umezeala şi va preveni aburirea geamurilor.

Oglinzi laterale îngheţate

Pentru a evita îngheţarea oglinzilor retrovizoare le puteţi acoperi peste noapte cu pungi. De dimineaţă nu va mai fi nevoie să le curăţaţi.

Ceara pentru faruri

În primul rând, curăţaţi farurile bine şi lăsaţi-le să se usuce. Apoi, alicaţi un strat subţire de ceară. Aceasta va preveni acumularea umezelii. Protecţia va dura câteva săptămâni.

Maşina blocată în zăpadă

Dacă plecaţi la drum pe timp de iarnă, o idee bună ar fi păstrarea unui sac de nisip în portbagaj. În cazul în care maşina rămâne blocată în zăpadă sau patinează pe gheaţă, presăraţi nisip în faţa anvelopelor. Un alt truc este utilizarea covoraşelor din maşină. Plasaţi-le sub pneuri, iar acestea vă vor permite să înaintaţi.

Ce a uitat Pro Motor-ul dar completăm noi, este Sfântul Graal al componentelor înghețate și anume frâna de mână, un deliciu! E simplu și în acest caz : evitați să o ridicați, lăsați mașina în treapta 1 și se termină balamucul.

S-avem cu toții o iarnă fără nervi!

Sursa: Pro Motor

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Nelu spune

    O bricheta Nu Strica sa aveți prin buzunare, Spray de care se face vorbire , se găsește în marile market , e in jur de 13lei , plus ,minus câțiva bănuți, PRO X se numește, E ok Ptr Chedere , scrie și pe el , DAR e făcut în RO , Deci Nu e Ptr Noi , și românesc și 13 lei Nu merita , Atunci daca te trezești matinal , duci auto in parcarea. subterană de la lic RAREȘ și Nu mai ai treabă cu înghețul , Dar la ora 8 :00 ai luat mașina Ptr că vin oamenii la munca . Astea ar fi variantele. Ar mai fi cea desubt Forum Mall , da sunt cei de la Poliția Municipiului , ori. daca. a aveți mai putina nevoie de mașină , in cea desubt Registrul Comerțului , din spatele Cinema Dacia , o parcare care sta goala de ani de zile , Are un inconvenient e Drept, Pe unde intri trebuie să și ieși , ori calea de acces Nu este foarte larga și e și în viraj ,atât În rest Spațiu de parcat cat vreți

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate