Începând de la 1 iulie, în Paris sunt interzise toate automobilele produse înainte de 1997

3

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a decis ca, începând de la 1 iulie, niciun automobil, camionetă sau motocicletă  ce rulează pe bază de carburanți nocivi, să nu mai aibe acces în Paris.  Un singur automobil pe diesel va putea pătrunde în Paris, cel ce respectă norma Euro6.

Anne Hidalgo a preluat  conducerea unei mișcări a primarilor marilor orașe  ale lumii care doresc condiții de viață mai bune în teritoriile administrate de ei.  Hidalgo este unic candidat la președinția C40 (Cities Climate Leadership Group), o rețea  ce reunește 83 din cele mai mari orașe ale lumii (600 milioane de persoane și un sfert din economia mondială) în lupta împotriva degradării  climatice.

Anne Hidalgo conduce un grup de circa 20 orașe din Franța care aplică un plan al zonelor cu circulație restrânsă, care are ca scop diminuarea poluării  provocate de vehicule cu motor și care vizează reducerea, până în 2050, a emisiilor de gaz cu efect de seră cu 75%.

Pentru a opri intrarea in Paris a automobilelor de construcție veche, care sunt cele mai poluante, a fost conceput un sistem complex de viniete ce prevăd,  prin culoare,  gradul de poluare  la fiecare vehicul și carburantul folosit, necesare pentru evitarea restricțiilor de circulație generalizate și care au drept țintă doar producătorii de gaze poluante.

Vehiculele care nu răspund criteriilor privind poluarea, nu au acces în Paris (periferiile nu au obligația respectării acestor reguli) în timpul săptămânii, între orele 8:00 și 20:00. Noaptea și în weekend au această permisiune.

Începând  din 2017, sunt prevăzute penalități de până la 35 euro pentru cei ce refuză afișarea vinetei, în funcție de culoarea ei, care reflectă gradul de poluare. De la 1 iulie și până la sfârșitul anului, vinieta se poate procura gratuit prin Internet. Din 2017, ea va costa 5 euro.

Sursa: www.curierulnational.ro.

3 Comentarii
 1. MARCEL spune

  CE PARIS ? Ce stiu EI mancatorii de branza mucegaita si escargot ori alte moluste zouazou malade ! Las ca le aduc conationalii nostri acasa in Romanica ,dupa care le insiruie pe la intrarea in Tg NEAMT ori la cea de la TIRGU AUTO de la Punte Strand ! CE nu e bun ptr FRantuzi e BIEN TOT ptr ROMANI , au si devenit UNii experti in HDI , JDI , CDI , HIGH Disel Injection , JEt diesel Injection ori Comon Rail disel injection , Ce mai NEAMTUL e RAIUL POMPAGIILOR , Ce nu stiu FRANCEZII , CUNOSC ROMANII !
  „„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„`

 2. marina spune

  Oare vom ajunge si noi vreodata sa vorbim despre asemenea legi pentru a scadea poluarea? Speram ca in urmatorii ani, sa se puna la punct statiile de incarcare a masinilor electrice, sa vedem daca romanii vor o tara cu un grad mai scazut de poluare. Deja este un inceput prin intemeierea prgramului „Rabla Plus” am vazut ce presupune acest program pe https://www.odat.ro/programul-rabla/ si poate ar fi avut succes acest daca existau staii de alimentare in toate orasele.

  1. MARCEL spune

   Dna MARINA ! sunt niste autoturisme Hibrid de gen Electric si carburant ,benzina si la NOi in RO , de la TOYOTA , dar sunt prea putine ,tocmai din motivul ca Nu exista STATII de alimentare ptr Curent ! ori si Daca ar exista la Noi ar Fi s ar Gasi UNII care sa incarce cu totul si cu totul altceva decat masina ,ORi fac ei niste Legaturi ,Bransamente Romanesti ! In ceea ce priveste masina Pur Electrica In ROMANIA , Eventual daca se da , livreaza cu GURA de HAM , inclusa , termini bateria ,curentul te inhami la ea ,,masina ,, barbatul ca e barbat in fata , sotia pe delaturi si copii ,daca sunt pe laterale ori in spate Si cu CANTEC ,, HAI Hai cu trasioara , Pana in Deal la Marioara , Calul merge la Pas , Noi mergem la tras , inping masinuta pana la destinatie !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate