Începând de ieri, 2 august, modulul național specializat de stins incendii de pădure al României, dislocat în Franța, a fost operaționalizat (IMAGINI/VIDEO)

0

„Baza de operații a colegilor noștri a fost stabilită la Școala Națională Superioară de Ofițeri de Pompieri – ENSOSP, din orașul Aix-en-Provence.

Ținând cont de prognoza meteorologică, pentru diminuarea timpului de răspuns în cazul apariției incendiilor de pădure, autoritățile franceze au dispus dislocarea modulului specializat din România și a celorlalte forțe și mijloace venite în sprijin din celelalte regiuni ale țării gazdă, în regiunea Velaux, la Centrul Departamental de Instruire a Pompierilor. Dislocarea colegilor noștri din Baza de Operații se realizează zilnic, de regulă în a doua parte a zilei, atunci când situația meteorologică este favorabilă producerii incendiilor de pădure.

Încă de ieri, pompierii români au relaționat cu omologii francezi pentru stabilirea unei cooperări eficiente a modulului României cu forțele și mijloacele din Franța. Astfel, echipajele din cadrul modulului României au fost dotate cu stații radio portabile, care permit realizarea comunicării atât în cadrul modulului, cât și cu celelalte structuri cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de incendiile de pădure.

De asemenea, pentru siguranța personalului operativ, raportat la situația din teren, omologii francezi au distribuit modulului României echipamente suplimentare de protecție.

Conform prognozei pentru ziua de astăzi, 03 august, riscul apariției incendiilor de pădure se menține ridicat.

Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerilor francezi, delegați în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

INFO BACKGROUND

Reamintim faptul că, în perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Primul contingent, care însumează 40 de pompieri și 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială cu capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz transport personal și 1 autocar, a plecat din România în data de 30 iulie, ajungând în Franța în seara zilei de 01 august.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16.08.2023, urmând ca alți 40 de pompieri să înlocuiască personalul”.

Comunicat transmis de ISU Neamț

Video/Imagini: ISU Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate