Incendiu la o hală de lângă Kober

0

La o hală din spatele fabricii Kober din Săvinești a izbucnit un incendiu, se pare din neglijență.
Nu s-au înregistrat victime și nici pagube materiale însemnate. Din ce spune paznicul se pare că au ars ceva hârtii care erau depozitate acolo. Sperăm că nu era vorba de arhiva contabilă a vreunei firme ce era în vizorul instituțiilor statului.

Comunicat ISU Neamt:

Marţi, 24.03.2015, la ora 16:11, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o hală din localitatea Săvineşti. La faţa locului s-au deplasat pompierii Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, care au constatat că ardeau materialele dintr-o hală dezafectată, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp., iar incendiul era extins la arhiva şi depozitul unei firme vecine. Flăcările se puteau propaga către celelalte bunuri din depozit şi către un sediu de birouri. Pompieri au protejat bunurile din depozitul afectat, au stins imediat flăcările care intraseră pe geamul sediului de birouri şi au acţionat pentru stingerea incendiului. Ultimele focare au fost stinse în jurul orei 19:30. Cauza probabilă a incendiului: tăierea metalelor, fără respectarea normelor. În urma evenimentului, au ars materialele combustibile din hala dezafectată (deşeuri de carton, lemn şi cauciuc, elemente combustibile ale unor motoare dezafectate şi izolaţia halei, din carton asfaltat), documentele din arhivă, prelungitoare electrice, scule electrice de mână, echipamente electrice şi repere din politub, aflate în depozit, toate în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Bunurile salvate au valoarea estimată la 500.000 de lei.
Misiunea a fost executată de doi ofiţeri şi 18 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, sprijiniţi de pompierii unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă cu o autospecială.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate