Incendiu la Cut – a ars o casă

1

O casă particulară a ars în comuna Dumbrava Roșie sat Cut. Pompierii s-au prezentat la fața locului cu mai multe autospeciale dar martorii au reclamat că de la primul apel dat la 112 și până ce au ajuns pompieri a trecut fix 28 de minute.
La viteza maximă cu care poate merge o mașină de pompieri plină cu apă și la cum este traficul și infrastructura rutieră la Neamț, tindem să dăm crezare martorilor în legătură cu timpul mare de intervenție. Din păcate, cei de la ISU, poate din cauza regimului militar în care funcționează, nu reclamă nimic, dar cu siguranță ar avea nevoie pentru astfel de situații de mai multe autospeciale moderne, de capacitate poate mai mică și nu în ultimul rând de tehnologii mult mai avansate de stingere a incendiilor.
Față de perioada de înainte de revoluție când aveam industrie, acum efectivele de pompieri sunt de cel puțin 10 ori mai mici și numărul de autospeciale cu mult diminuat, ca să nu mai vorbim de repartizarea lor în teritoriu. Din păcate asta este. Nu sunt bani pentru înființare de stații de pompieri prin tot județul și inevitabil apare problema timpului de deplasare.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Florin spune

    Ma nu mai vorbiți dacă nu știți, ca nu a durat 28 de minute până ca au sosit pompieri, au trecut doar 10 minute!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate