Incendii in Neamt

0

Incendiu în oraşul Roznov

(03.10.2011)

La ora 06.39, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 7 subofiţeri, 2 autospeciale şi ambulanţa SMURD ca urmare a producerii unui incendiu în gospodăria Auricăi S., din localitatea Roznov – anexa Chintinici.

Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit produs la un cablu electric defect, amplasat într-o magazie (proprietarul a făcut mai multe improvizaţii la cablurile elcetrice care aveau o vechime considerabilă). Au ars: acoperişul locuinţei (din lemn şi învelitoare din azbest) pe o suprafaţă de 100 mp, o magazie de materiale cu suprafaţa de 50 mp, o bucătărie de vară din lemn, un aragaz, un frigider, o combină frigorifică, o maşină de spălat, un motofierăstrău, o motocositoare, un garaj cu suprafaţa de 50 mp, cca 800 kg de cereale, 3 butoaie din lemn şi un adăpost pentru păsări.

Incendiu în comuna Icuşeşti

(03.10.2011


La ora 10.56, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu un ofiţer, 4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje din gospodăria Mariei A., din localitatea Băluşeşti, comuna Icuşeşti.

Incendiul a fost cauzat de jocul copiilor cu focul (copilul proprietarei s-a jucat cu chibriturile în apropierea furajelor). Au ars 2 tone de furaje, 20 de metri liniari de căpriori din lemn şi 40 de metri liniari de scândură. S-au degradat cca 40 de metri pătraţi din acoperişul depozitului şi structura de rezistenţă a acestuia.

Incendiu în comuna Ruginoasa

(03.10.2011)

La ora 14.13, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu un ofiţer, 10 subofiţeri, 2 autospeciale şi ambulanţa SMURD, ca urmare a producerii unui incendiu la un depozit de furaje din gospodăria lui Grigore M., din localitatea Negreşti.

Incendiul a fost cauzat de jocul copiilor cu focul (fiul proprietarului s-a jucat cu chibriturile în apropierea depozitului de furaje). Din cauza distanţei foarte mici dintre depozitul de furaje cuprins de flăcări şi locuinţa vecină (aparţinând lui Vasile M.), incendiul s-a propagat şi la locuinţa celui din urmă. În gospodăria lui Grigore M. au ars cca 2 tone de furaje şi depozitul de furaje (din asterială lemn şi învelitoare din tablă) pe o suprafaţă de 24 de metri pătraţi. La locuinţa vecină, aparţinând lui Vasile M., au ars un depozit de furaje (pe structură din lemn şi acoperiş din asterială lemn şi învelitoare de azbociment) pe o suprafaţă de 110 metri pătraţi, cca 20 de tone de furaje, cca 500 de kilograme lemne de foc şi cca 1 metru cub de cherestea.


Paramedicii au acordat primul ajutor calificat unui număr de 3 persoane (Vasile M., 80 de ani; Valeria M., 80 de ani; Mărioara M., 61 de ani) care sufereau de probleme cardiace şi prezentau atac de panică.

Incendiu în comuna Dumbrava Roşie

(03.10.2011)

La ora 16.30, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată din grădina lui Constantin S., din localitatea Dumbrava Roşie.

Au ars cca 100 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Incendiu în comuna Pipirig

(03.10.2011)

La ora 17.32, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizatea şi stingerea unui incendiu izbucnit în podul unei locuinţe (aparţinând lui Anton M.) din localitatea Pluton, comuna Pipirig.

Incendiul a fost cauzat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Au ars cca 200 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei, construit din asterială lemn şi învelitoare din draniţă şi azbociment.

La intervenţie a participat şi SVSU Pipirig cu 2 voluntari şi o autospecială.

Incendiu în comuna Negreşti

(04.10.2011)

La ora 01.15, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 14 subofiţeri şi 3 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-o anexă din gospodăria lui Ion R., din localitatea Negreşti.

Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit provocat de un cablu electric neizolat corespunzător. Au ars: cca 110 metri pătraţi de planşeu comun din lemn, al bucătăriei de iarnă, camerei, magaziei, adăpostului pentru animale şi atelierului de tâmplărie; cca 200 de metri pătraţi de acoperiş comun al acestor dependinţe, construit din asterială lemn cu învelitoare din draniţă şi tablă; 4 uşi din lemn, 2 ferestre duble, un şopron din scândură cu suprafaţa de 15 metri pătraţi, un adăpost din scândură pentru animale cu suprafaţa de 12 metri pătraţi, un adăpost pentru păsări de 8 metri pătraţi, cca 2 metri cubi de cherestea, cca 7 metri cubi de lemne de foc, 2 tone de furaje, 2 metri liniari de gard, 1 circular (fierăstrău mecanic), 1 abric, o freză şi 14 păsări. S-au degradat pereţii din bârnă de lemn cu şipcă şi lut ai dependinţelor afectate de flăcări, diverse scule de tâmplărie şi o tonă de fân.

Incendiul s-a propagat şi la gospodăria vecină (aparţinând Anei I.), unde au ars 8 metri liniari de gard din lemn, 8 metri pătraţi din acoperişul adăpostului pentru animale şi cca 4 metri pătraţi din sufitul bucătăriei de iarnă. S-au degradat cca 12 metri pătraţi din peretele exterior al bucătăriei de iarnă (din şipcă şi lut).

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate