Inaugurarea DJ156A, un drum de suflet pentru presedintele Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu

7

Astazi a avut loc inaugurarea DJ 156 A, drum care face legatura intre localitatile Tazlau si Borlesti. Proiectul de reabilitare si modernizare a acestui drum judetean este in valoare de peste 20 de milioane de lei, din care 86.50% din valoarea eligibila este finantata din Fondul European de Dezvoltare Regionala. CJ Neamt a participat cu o cofinantare in valoare de aproape 370.000 de lei.

Aceasta reabilitare a DJ 156 A era mai mult decat necesara, deoarece acest drum se desfasoara in judetul Neamt pe  lungime totala de 57.660 km, traversand 6 localitati si avand un trafic rutier semnificativ.

Tronsonul din drumul judetean DJ156A  care face obiectul proiectului,  preia un trafic rutier însemnat din judeţul Bacău, deoarece această rută scurtează traseul vehiculelor ce tranzitează judetul Neamt, de pe drumul national DN2G- Moineşti – Bacău spre DN15C Piatra Neamt – Târgu Neamt şi județul limitrof Suceava.

Totodată, prin acest drum se asigură accesul la o serie de monumente istorice: Schit Tazlău, M-rea Nechit, M-rea Horaiţa, la obiective turistice Slănic Moldova, Staţiunea Neguleşti, Bălţăteşti.

In cadrul lucrarilor au fost reabilitati si modernizati 12,700 km de drum judetean din DJ 156A, a fost reabilitat podul peste Nechit.

CJ Neamt a demarat acest proiect pe 4 decembrie 2009 si a fost finalizat in termen de 25 de luni de la semnarea contractului de finantare.

Contractul a fost adjudecat de firma Trust CCDP pentru suma de 12,600,000 lei fără TVA. Societatea Comerciala SC TRUST CCDP SRL este o societate romana de constructii infiintata in 2006, cu capital integral privat, specializata in lucrari de drumuri. Detalii despre aceasta firma gasiti aici: http://www.trustccdp.ro/ .

Noi va prezentam imagini foto cu evolutia lucrarilor, dar si imagini video de la inaugurarea de astazi.

Art. pub.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. mihai spune

  azi ,28.07.2017 cum este starea drumului deoarece vin dinspre buzau catre agapia si sunt tentat sa circul pe dj 156 a

  va multumesc

 2. pietreanul spune

  Eu il inteleg pe dl Pruteanu ptr patriotismul localitatilor din jurul localitatii Slobozia,Rosnov Savinesti si il felicit ptr realizarea drumului dintre Rosnov si Caciulesti ,Rosnov- Borlesti Tazlau .Dl Pruteanu sa nu uite ca mai sant localitati si pe la marginea judetului care au nevoie de reabilitari de drumuri.Asi vrea sa-i propun dl Pruteanu sa faca o plimbare pe DJ 159A,sa intre pe la Avicola Racova si sa iasa in E 85 intre Roman si Bacau fara sa distruga autoturismul de serviciu si s-ar putea sa aiba o surpriza de proportii cand va vedea ca acest DJ de pe teritoriul jud Neamt arata ca c ulita a celui mai amarat sat din Romania, acest DJ face parte si din jud Neamt si cred ca este rusinea judetului.

 3. madalina spune

  bravo,inca o realizare pt jud neamt…felicitari!

 4. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Sunt convins că dl. președinte al Consiliului Județean Neamț, Vasile Pruteanu va intra în istoria acestor locuri, chinuite de unii colegi ai săi de partid, ca un personagiu pozitiv. Sub mandatul său, de sub umbrela dumnealui s-a născut acest proiect european. Este ceva util și profitabil pentru nemțeni, și nu numai. Pe de-altă parte, primarul Gheorghe Ștefan, s-a ambiționat să-i sece la pungă pe pietreni prin proiecte faraonice și investiții care nu se vor putea recupera nici într-o sută de ani! Investițiile acestui individ veros, nu sunt profitabile pentru pietreni. Ba, mai mult, drumul spre telegondola care înghite bani și nu produce decât efectul de moment al imaginii turistice, fără nici un alt profit, a fost distrus. Un drum realizat cu mai bine de o sută de ani în urmă, din piatră cubică rezistentă(șist cristalin), a fost aproape distrus! Vasile Pruteanu face un drum bun, profitabil, dar Gheorghe Ștefan distruge altul! Numai ca să fie rău pentru pietreni și satisfacție pentru Pinalti. Nici investiția de la Curtea Domnească nu era necesară, dar mofturile de profanator ale lui Pinalti au fost aprobate de niște iresponsabili, eventual de niște persoane lacome de bani.

 5. x spune

  Incet dar sigur Vasile Pruteanu se detaseaza ca cel mai eficient presedinte de consiliu judetean din ’90 incoace prin ceea ce a facut,cinste lui,omul sfinteste locul,asteptam cit mai multe finalizari de astfel de proiecte in beneficiul nostru

 6. martin stricland spune

  da, inaugurari si taieri de panglici, sa se vada ce face ei pentru glanetashu votant.. pe roznov – tazlau si mai incolo, am vazut cel putin trei tipuri de astfel, tot reabilitat, si cu bani europeni, poate-or fi fost banii de culori si calitati diferite, ca astfaltul ala, ori e turnat prost de la bun inceput, ori in cel mai scurt timp necesita reabilitarea reabilitarii.. singurul tronson facut cum trebuie este trecerea peste dealul frumoasa, unde mai tot timpul se rupea din cauza alunecarilor de teren si toata lumea evita varianta asta care scuteste distanta si timp.. alt exemplu ce-mi vine in minte, incercati un drum la vatra dornei pe la coada lacului daca vreti sa mai aveti masina, in schimb, chiar daca se merge pe o varianta cu muuult ocolitoare, aproape 50km, pe la gura humorului, cimpulung, se ajunge si mai repede, culmea, nu-ti rupi masina si consumul este substantial mai mic.. cum se face ca sucevenii ‘e’ mai gospodari?!.. o fi ceva in aer, in lapte sau in capu oamenilor, ca de culoare, ce sa mai vorbim, e-aceeasi, ca si pi la niamtz.. sa tot platesti rovieniete cand ai de mers

  ADMIN : La banii cu care a fost realizat acest drum nu se putea face ceva mai bun . Dumneavoastra aveti perfecta dreptate in comparatia pe care o faceti dar diferenta de costuri / km este foarte mare intre cele doua drumuri comparate.

 7. constantin spune

  am avut privilegiu sa circul pe noul obiactiv european.a urca acum pe la potica nu mai este un chin ci o placere.oamenii locului nu le vine sa creada si aseamana cu cheile bicazului.este o investitie de suflet fiindca nea vasile stie de ce.pentru aceasta realizare unii spun ca nici nu mai este incompatibil.depinde 100%ce spune gigi.el este nasul lui pruteanu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate