În timp ce ignoranța e în floare, zeci de copaci încetează să respire

0

Într-o plimbare spre Monumentul Eroilor din Târgu Neamț întâmpinăm diverse „atracții turistice”, precum sunt cele din imagini. Nu știu încă pe ce am putea da vina în asemenea contexte, dar un factor major s-ar lega de educație. Pentru că nu este îndeajuns faptul că sunt aruncate în neștire tot felul de resturi în mijlocul pădurii, câțiva indivizi s-au gândit că ar trebui să sufere și copacii. Pe timp de vară se poate observa clar cum locurile în care au fost puse sticle sau doze au încetat să înflorească. Îți trebuie o doză semnificativ de scazută de empatie, dar și de bun simț pentru a priva crengile copacilor de o creștere normală.

Odată ajunși în locul ce este considerat un reper istoric, putem fi surprinși din nou de impecabilele implicări ale cetățenilor turmentați. Am considerat că nu e necesar să-mi continui drumul în pădure, căci voi vedea din nou resturi la fiecare pas sau infiltrate printre crengi. Totuși, nu am înțeles niciodată de ce ar fi atât de greu de aruncat unde trebuie o sticlă goală, ținând cont de faptul că a fost adusă în acel loc plină.

Cred că anumite lucruri ar trebui schimbate de la bază. Când vom înceta să ne uităm în curtea vecinului și vom începe să funcționăm pe acele principii morale pe care nimeni nu pune preț, vom putea spune că am făcut un pas mic, dar benefic. Până atunci, ne vom întreba nedumeriți când vor veni vremuri mai bune.

Bianca Grosu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate