”În România, 417 criminali circulă liberi printre noi” aceasta este o știre falsă care circulă în toată media din România

0

O parte a presei naționale și locale, dar în special de televiziuni centrale la oră de maximă audiență, au oferit o știre total falsă conform căreia ”În România, 417 criminali circulă liberi printre noi”.
Dincolo de lipsa de profesionalism a celor care au dat publicității această știre ea a început să fie preluată de presa internațională și să ne strice imaginea deja dezastruoasă.
În realitate, negăsiți și dați în urmărire pentru omor, avem în România 54 de persoane din totalul de 1926 urmăriți general și în nici un caz 417.
Într-adevăr, avem o problemă cu acești urmăriți general care în mare parte sunt plecați din țară și comit în continuare infracțiuni, cum de asemenea avem o problemă cu faptele cu autor necunoscut, dar de aici și până la a spune că avem 400 de criminali în libertate care circulă printre noi, este o distanță mare. De abia aici domnii de la servicii ar putea considera presa ca fiind o ”vulnerabilitate la adresa siguranței naționale” și să ia măsuri împotriva celor care au lansat această informație falsă, cum de altfel ar trebui ca la asemenea situați să vedem și o reacție a CNA. Până atunci, dumneavoastră, cititorii ziarpiatraneamt.ro trebuie să știți că trăiți într-o țară unde infracționalitatea, așa cum ni se pare nouă, mare, este de fapt sub medie și nu trebuie să vă îngrijorați că ar umbla printre noi sute de criminali.
La fel de imbecilă este și știrea de pe televiziunile naționale care vor să impresioneze cu expresia „În România, la fiecare 3 minute dispare un copil!”. Asta înseamnă 20 de copii pe oră, 480 pe zi, 14.000 pe lună, 172.800 pe an și în 10 ani depășim populația României… desigur că instituțiile statului dorm la astfel de aberații lansate în media națională. Dumneavoastră nu luați de bun tot ce vedeți la știri. Natura v-a dotat cu inteligență.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate