Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 19 iunie 2019
  • :
  • :

În Neamț s‑au descoperit mai multe cazuri de elevi cu păduchi

A începul noul an școlar cu obișnuitele controale ale elevilor. Din păcate, medicii și asistentele care le efectuează s‑au întâlnit cu situații neplăcute pentru că mai mulți copii aveau păduchi.
Conform a1.ro, aceștia ar trebui izolați măcar trei zile acasă, pentru că, de rușine, părinții ascund faptul că se confruntă cu o astfel de problemă și îi lasă să meargă la școală, cu riscul de a răspândi acest parazit.
Județul Neamț se situează, conform aceleeași surse, printre primele județe în care s‑au găsit cele mai multe cazuri de păduchi la copii.  Odată cu începerea şcolii,cadrele medicale au făcut obișnuitul triaj epidemiologic al elevilor. Cu această ocazie au fost examinaţi 34.037 de copii din mediul urban şi 22.061 din mediul rural.

Situația triajului epidemiologic din județul Neamt efectuat la începutul anului școlar 2018-2019 (comparativ cu cel efectuat la începutul anului școlar 2017-2018).

Cum să prevenim apariția păduchilor de cap?

Evitați să folosiți sau să împrumutați obiectele de uz personal, cum ar fi căciula, peria de păr, prosopul cu care v-ați șters părul ud sau accesoriile de tipul: elastice de prins părul, bentițele și clamele. De obicei păduchii se instalează în părul de pe ceafă sau după urechi. Ouăle sunt rotunde sau ovale lipite de firul de păr, aproape de scalp.

Dacă totuși vă confruntați cu astfel de situații, există în farmacii diferite șampoane, loțiuni, soluții pentru îndepărtarea acestui parazit!
Un comentariu la “În Neamț s‑au descoperit mai multe cazuri de elevi cu păduchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *