În Neamț oamenii trăiesc mai mult sau mai puțin, depinde la ce ne raportam

0

Durata medie de viață a nemțenilor este mai mare decât în multe alte județe. Durata medie a vieţii în Neamț este de 75 de ani, ceea ce situează județul pe locul 15 în România care are ca țară o durată medie de viață de 74 de ani.

Durata medie de viață ridicată din Neamț se datorează femeilor care trăiesc mai mult decât bărbații. Durata medie de viață a femeilor din Neamț este de 79 de ani, pe când a bărbaților doar de 72 de ani.

Totuși dacă nu ne limităm la a ne uita doar la celelalte județe observăm că mai rău decât noi la media de viață stau doar țări precum Liberia, Etiopia, Cambodgia. În Europa suntem în coada clasamentului alături de Bulgaria, Letonia, Lituania, iar în top se află Italia cu o medie de viață de 83 de ani și restul cu peste 80 de ani, cum ar fi Austria, Franța, Spania, Anglia etc.

De reținut este faptul că indiferent de durata medie de viață a țărilor femeile trăiesc mai mult, în medie cu 4-5 ani, decât bărbații lor.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate