În județul Harghita, din ROMÂNIA, mașinile de poliție sunt inscripționate în maghiară

21

politia-din-harghitaSursa foto

În România, în județul Harghita, la mică distanță de munții Neamțului unde Ștefan cel Mare se bătea pentru pământurile strămoșești, mașinile de poliție sunt inscripționate în limba maghiară.
Județul Harghita are prefect român, se află pe teritoriul României, dar cu toate astea, dacă nu ești un bun cunoscător al limbii maghiare, ai toate șansele să dai peste probleme. Și la un simplu telefon dat la o primărie sau la instituție publică din zonă ți se răspunde în maghiară. Dacă și poliția vrea să mă oprească în trafic cu o mașină pe care eu ca român habar nu am ce scrie înseamnă că situația a cam scăpat de sub control.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
21 Comentarii
 1. anonim spune

  De 10 ani Maghiarii calca Romanii in picioare! Din pacate romanii sunt prea prosti sa-si dea seama de asta.

 2. Amicul spune

  Se pare că prefectul a luat măsuri în cazul acestei probleme, respectiv Poliţia Locală Odorheiu Secuiesc a fost somată să reinscripţioneze maşina din dotare în română şi maghiară, pe portiere, conform legii, în caz contrar putând fi amendată cu sume cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei. Sunt curios dacă se vor conforma sau dacă își vor asuma să plătească amenda, așa cum face și un primar din Mădăraș (Harghita) care pe sediul primăriei are drapelul Ungariei !!! Când mergeți în zonă să vă uitați cu atenție și poate îi faceți și o fotografie 🙂

 3. Stefan spune

  Capetele cu o singura circumvolutiune (de la cascheta) puteau sa dea o reglementare clara despre cum trebuie sa arate inscriptiile pe masinile de politie locala !Dau reguli si regulamente despre toate prostiile , dar la asta nu s-au gandit sau nu i-a interesat!Personal, consider ca inscriptia ar fi rebuit sa fie doar in limba romana fiindca masinile sunt cumparate din banii contribuabililor cetateni romani!Eu nu am vazut, de exemplu, in Alsacia ,masini inscriptionate „Polizei”!

 4. Vasile spune

  Ascultati ideea mea ;
  Dacă tot vor autonomie Facem un gard (gard de securitate) de jur împrejurul județului sau zonei , punem vamesi , se intra si iese cu viza si mai trimitem si 100 000 de țigani refugiati in zona si o sa trăiască cum vor si o sa-si inscriptioneze casele, porțile, ….orice cu ce vor si cum vor !
  Ca mai tupeisti si rai nu am văzut .
  Spor

 5. un prieten spune

  bre…tu cred ca nu ai fost prin alte tari…ai vazut prin germania,franta,orice tara a UE vreo masina de politie pe care sa scrie in romaneste sau macar englezeste?

 6. Neamt Dan Alecsandru spune

  Problema este ca am ajuns ca in casa mea sa-mi aranjeze musafiru mobila in casa si sami faca lege de ordine in baie si bucatarie.urmeaza sa-mi mai ia nevasta si copiii,iar apoi sa facut dreptate.Eu nu am nimic cu etnia Maghiara nici cu cetateniile lor,dar la asemenea persoane trebuie ridicata cetatenia Romana si expulzati indiferent de rasa si etnie.Este inadmisibil asa ceva.Acelasi lucru se face si cu persoana care iti intra in casa iar apoi iti impune legi

 7. mariana duicu spune

  RUSINE..d/le OPREA..!

 8. Dark Dog spune

  Atunci cand nu ai cohones ce pretentie poti avea sa ffii respectat ca stat.. Ce sa mai vorbim despre faptul ca suntem singurul judet care de ani de zile nu reuseste sa amplaseze o inscriptie de Bine ati Venit in Judetul Neamt in zona Cheile Bicazului.
  ANAF-ul este numai pentru romani. Mergeti in Lacul Rosu sa vedeti ce jaf este.

 9. Osho spune

  Legea administraţiei publice locale nr. 215 din 23 aprilie 2001 prevede că „în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, precum şi serviciile publice deconcentrate asigură folosirea, în raporturile cu aceştia, şi a limbii materne, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentei legi şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte. […] Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura inscripţionarea denumirii localităţilor şi a instituţiilor publice de sub autoritatea lor, precum şi afişarea anunţurilor de interes public şi în limba maternă a cetăţenilor aparţinând minorităţii respective, în condiţiile prevăzute la alin. (2)

  1. un prieten spune

   da prietene, trebuia sa scrie in maghiara mai mic sub inscriptionarea mare cu „POLITIA”

  2. mircea spune

   Dar cum? Ungurii din România nu înțeleg cuvântul ‘politia’ sau de ce trebuie scris pe maghiară?

   1. un prieten spune

    macar asa sa le facem pe plac minoritatilor…sa nu comenteze ca deh…suntem democrati…

  3. un prieten spune

   eu unul daca m-ar opri in Romania unu’ cu o masina de genul asta l-as baga de unde a iesit si i-as spune ca nu recunosc autoritatea lui…totusi…suntem in Ungaria sau in Romania?

 10. Gogu spune

  Vad ca scrie si pe romaneste POLITIA
  Oricum 90% sunt maghiari si nu vad de ce nu ar scrie si pe ungureste

  1. ion spune

   hai ca esti obraznic

 11. Ciprian spune

  Politica de cacat

 12. Ciprian spune

  Unde iesti tu ŢEPEŞ DOAMNE

  1. un prieten spune

   LIKE!!!

 13. Maria spune

  NOI ROMANI SUNTEM VINOVATI
  CA LE PERMITEM SA NE JICNEASCA ACEST POPOR
  DAR AUTORITATILE DIN HARGHITA CE FAC…UITA CA SUNT PLATITI AN LEI ROMANESTI
  UITA CA POARTA UNIFORME SI GRADELE ACESTUI POPOR
  HAIDETI ROMANI SA LE AMINTIM PE CE TERITORIU SE AFLA ACESTE MINORITATI?

  1. marius spune

   Vinovati suntem noi romanii ptr ca nu ne am repodus in acele zone si am sa iti explic si de ce rata de natalitate a familiilor de romani a inceput sa scada inca din 1870 cand erau abia 10 la suta etnie maghiara in acele zone o familie de maghiari avea minim 6 copii iar una de romani unu sau nici unu si uite asa peste ani maghiarii s au extins pana la mare sa nu crezi ca in brasov spre exemplu va mai dura mult pana va fi la fel ca in cluj harghita si celelalte orase maghiare

 14. Simion spune

  Si liniile de separare a culorilor drapelului sunt plasate pe orizontala nu pe verticala, asa cum s-ar cuveni!!!!! De unde atata rautate???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate