In atentia „vanzatorilor de vise” din Piatra Neamt

0

În România există prostul obicei de a lăsa lucrurile să scape de sub control. Consumul de droguri este o realitate pe care nu o putem nega şi pe care trebuie, de cele mai multe ori, să o acceptăm. Cu toate acestea, afectează din ce în ce mai mult tinerii de vârste foarte fragede. Studiile efectuate demonstrează faptul că în ultimii ani consumul de droguri în rândul populaţiei şcolare s-a dublat: vorbim de substante etnobotanice, amfetamine, tranchilizante etc., droguri preferate în special de cei cu studii primare(!)/gimnaziale. Un adevăr izbitor este acela că, din cauza legilor interpretabile şi permisive, un elev are acces mai uşor la heroină, decât la cannabis şi, făcând paralela, are un acces mai usor la droguri, decât la tutun şi alcool.
Interesant este faptul că, deşi există nenumărate studii care trag semnale de alarmă în acest sens, Ministerul Educaţiei nu a binevoit să conceapă o programă de constientizare a populaţiei şcolare, lăsând această iniţiativă la nivelul ONG-urilor care nu dispun întotdeauna de resursele necesare pentru a informa tinerii pe plan naţional.


Pentru cei neavizaţi, în oraşul Piatra-Neamţ exista câteva puncte cheie în care se vând substante halucinogene, dintre care unul ne deranjeaza in mod special si aici vorbim de zona Gostat – vis-a-vis de scoala numarul 4. In acest caz, in zona a existat un magazin de “vise”, sau poate mai functioneaza, dar nu la vedere. În anii anteriori, persoana care se ocupa de astfel de afaceri în aceasta zona din Piatra-Neamţ, arestată pentru posesie de droguri de mare risc este soţie de poliţist. Vă reamintim cazul de la începutul anului 2010 când, sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, poliţistii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, în cooperarea cu poliţisti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ si S.I.P.I. Neamţ, au organizat o acţiune, în Piatra Neamţ, pe linia traficului de droguri. Din acele vremuri in zona Gostat s-a format un vad pentru consumatorii de “vise”, vad care nu putea ramane neexploatat si in continuare putem observa, in special dupa ora 7 seara, “indivizi” care se plimba aparent nevinovat si se folosesc de un marketing asemanator celor care vand si cumpara valuta in alte zone din Piatra-Neamt.
Mai pe scurt si mai direct, lasand la o parte politetea, in acea zona, la 30 m de scoala nr. 4, misuna niste imbecili care vand substante etnobotanice minorilor. Zona Gostat este o zona cunoscuta in randul consumatorilor de “iarba”.
Ne cerem scuze pentru faptul ca acest articol le strica vanzarile intr-o zona cu vad bun, dar daca altcineva le permite , noi “ziarpiatraneamt.ro” nu permitem o astfel de activitate În vecinătatea şcolii. Dupa cum observam, nu am stricat afacerile vanzatorilor de “vise”, mentionand de barurile T. si C. unde vand ei sau de S. Nu vrem sa oprim noi traficul si consumul de substante halucinogene in Piatra-Neamt, deoarece sunt alti oameni platiti pentru acest lucru si nici nu vrem sa intram in conflict cu consumatorii sau vanzatorii de “zarzavaturi”, dar sa tina minte ca de fiecare data cand se vor apropia mai mult de 500 de metri de o institutie de invatamant o sa venim sa le stricam afacerile. In rest, din partea noastra, sa vanda si sa consume pana nu mai pot sau pana viziteaza morga sau puscaria.

MORALA : Nevoia de “vise” este direct proportionala cu inteligenta umana. Cu cat esti mai prost si mai slab de caracter cu atat ai nevoie mai mare de stimulente pentru a te simti bine. Un om inteligent are capacitatea de a se distra si a se simti bine fara sa apeleze la “vise”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate