În atenția proprietarilor de câini din Piatra-Neamț. Ești amendat dacă…

3

În perioada 29.03.2019 – 31.03.2019, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Piatra-Neamț au desfășurat o acțiune pe linia informării proprietarilor de câini de companie, în privința îndatoririlor pe care aceștia le au, după ce animalele își satisfac nevoile fiziologice pe domeniul public.  

Două persoane au fost amendate cu câte 100 de lei pentru că au fost surprinse în momentul în care nu au curățat reziduurile câinilor de companie, iar alți 12 cetățeni au fost avertizați cu privire la sancțiunile pe care le-ar putea primi dacă nu respectă prevederile HCL 7/2010 (art.2, lit. m – ”persoanele care scot câini la plimbare, au obligația să strângă reziduurile/excrementele acestora”).

Potrivit aceleiași Hotărâri a Consiliului Local Piatra Neamț, este interzisă circulația liberă a câinilor conduși fără botniță (în cazul câinilor periculoși) și fără lesă, pe domeniul public și privat al municipalității, sancțiunea contravențională în acest caz fiind amenda, cu sume cuprinse între 100 și 300 de lei.

Astfel de acțiuni vor continua și vor fi amplificate în luna aprilie, în mod special în locurile de joacă pentru copii, în parcuri și în Ștrandul din municipiul Piatra-Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Ion spune

  Primaria a montat coșuri speciale pentru astfel de reziduri, sau le tin pentru „noul strand”???

  1. Luca spune

   Fara cos special nu se poate strange?

 2. mickey999 spune

  N-am mai vazut atita obtuzitate in gindire ca in Romania, ma!
  Pai eu am un prieten la Hollywood care a jucat in trei filme de success!
  E celebru!

  Il cheama Rocket the Raccoon!
  Daca vine la Piatra Neamt, ii puneti botnitza?????
  Salbaticilor!

  🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate