În atenția comercianților ambulanți – Poliția Locală Piatra Neamț

1
Sursa: Poliția Locală Piatra Neamț

Pentru că în ultima perioadă de timp mai mulți cetățeni ne-au sesizat cu privire la faptul că diverși vânzători ambulanți au apărut în oraș comercializând flori de sezon la colțul străzii, vă reamintim că pentru a avea un oraș așa cum ni-l dorim, comerțul stradal trebuie să se desfășoare în condiții civilizate.

În acest sens există și reglementări pe care dorim să le readucem în atenția cetățenilor nemulțumiți de faptul că Poliția Locală Piatra Neamț îndrumă comercianții ambulanți să-și vândă marfa, doar în locurile special amenajate.

Astfel, reiterăm faptul că orice tip de comerț, inclusiv cel stradal, necesită obținerea unor autorizații și avize emise de către Primăria Piatra Neamț.

Persoanele interesate să practice un comerț stradal civilizat, acum, în perioada dedicată zilelor de 1 Martie și 8 Martie, au la dispoziție 60 de locuri, fiecare cu o suprafața de 2 mp. Comercializarea mărțișoarelor, florilor de sezon ori a micilor cadouri se va putea desfășura în perioada 25 februarie-10 martie 2022, în mai multe zone din oraș, astfel:

1. Complexul Pietricica (zona Complexul Comercial Cosmos) – 10 locuri

2. Bd. Decebal – intersecția cu str. Independenței (zona Gostat) – 10 locuri

3. Bd. Decebal (zona magazinului Petrodava) – 10 locuri

4. Piața Ștefan cel Mare – vis-a-vis de Complexul Comercial Unic (zona Farmaciei) – 10 locuri

5. Str. Mihai Viteazu (zona halei Orion) – 10 locuri6. Gară (zona Bisericii Pogorârea Sf. Duh) – 10 locuri

„Persoanelor juridice și după caz persoanelor fizice le este interzisă diminuarea dimensiunii trotuarelor prin terase sezoniere, comerț stradal neautorizat sau orice alte activități desfășurate fără aprobarea autorității publice locale” (H.C.L. 228/2021, art. 18, lit.”d”).

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. legio spune

    Vedeti ca discriminatii nostrii colorati au inceput devastarea padurilor si distrug ,scot ghioceii cu tot cu bulb ,ghiocelul fiind planta protejata !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate