În 2016, numărul de dosare penale făcute de IPJ Neamț a scăzut cu 18 %

0

infractiuni

Evoluţia criminalităţii la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, evidenţiază faptul că în anul 2016, infracţiunile sesizate, care fac obiectul lucrărilor penale, au un trend descendent faţă de anul 2015, printr-o scădere de 18,08%.

Pe genuri de fapte, situația sesizărilor se prezintă astfel:

  • economico-financiare: -24,84%
  • judiciare: -19,6%
  • de altă natură: -7,14%

Iată o parte dintre cele mai importante cazuri gestionate de polițiștii nemțeni :

  În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de investigarea criminalității economice, s-a stabilit că,  în perioada 2010-2012, cu ajutorul unui bărbat de 46 de ani, administrator al unei societăți din orașul Târgu-Neamț, reprezentanții unui număr de 17 societăți comerciale s-au sustras de plata taxelor și impozitelor, prin înregistrarea în contabilitate a unor operațiuni nereale și au cauzat un prejudiciu total de 1.412.990 lei, recuperat parțial.

La data de 07.07.2016, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au efectuat 33 percheziții domiciliare pe raza a 6 județe (Neamț, Maramureș, Harghita, Iași, Suceava, Tulcea) urmate de reținerea pentru 24 de ore a 4 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 45 și 60 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals.

Judecătorul de drepturi și libertăți competent a dispus măsura arestului la domiciliu pentru un inculpat, iar pentru ceilalți 5 inculpați, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate