ÎMPRUMUTURILE RAPIDE: soluţia potrivită pentru mii de români

0

Sărbătorile se apropie cu repeziciune. Pandemia a adus cu sine o serie de probleme financiare. Apar evenimente neprevăzute. Se planifică sărbătorirea unui eveniment fericit: nuntă, botez, onomastică. Sau pur şi simplu se doreşte achitarea unei vacanţe sau a avansului pentru o maşină nouă. 

Toate acestea sunt cazuri reale în care apare nevoia urgentă şi rapidă a unei sume mai mari de bani. În acest sens, mulţi români apelează la împrumuturi rapide, fie de la instituţii financiare nebancare, fie de la entităţi juridice unde își amanetează diverse obiecte personale.

Tipuri de împrumuturi rapide și de ce sunt ele potrivite

În ultimii ani a crescut numărul posibilităţilor de a împrumuta bani rapid, indiferent de locație: de acasă, de la birou, din vacanţă sau de la casa bunicilor de la ţară. 

Aceste servicii au mult succes mai ales în rândul celor care nu vor să apeleze la familie şi nici la prieteni pentru a lua un împrumut pe termen scurt. Există o vorbă din bătrâni: „Să nu te ştie nici vântul, nici pământul‟. Aşa că aceste tipuri de împrumuturi reprezintă soluţia potrivită pentru mulţi români.

  • Creditul prin telefon

Este prima metodă modernă apărută împreună cu dezvoltarea tehnologiilor de telecomunicații. Dacă la început se apela un număr de telefon şi se discutau termenii împreună cu un consultant, acum creditul se poate accesa direct printr-un simplu SMS. Valoarea maximă este de câteva mii de lei, dobânda se calculează în funcţie de numărul de zile, iar rambursarea se face, de obicei, în maxim 3 luni. 

  • Creditul online

Mulţi români apelează, de asemenea, la opţiunea de credite online pentru care se completează o cerere online, se încarcă documentele cerute şi se primesc banii rapid, direct în contul bancar specificat. Cei de la HopCredit fac acest lucru posibil cu foarte mare uşurinţă. Împrumuturile acordate de aceştia variază între 2.000 si 20.000 de lei şi pot fi returnate între minim 6 luni şi 3 ani, în funcţie de suma solicitată, prin plăţi lunare ca la orice credit obişnuit de nevoi personale.

  • Amanetarea unui bun de valoare

Amanetul este una dintre metodele tradiţionale de a avea acces instant la fonduri suplimentare. Diferenţa faţă de primele 2 variante este că dobânda se plăteşte pe zi, iar în cazul în care împrumutul nu este returnat, el este acoperit din valoarea produsului amanetat. 

Avantaje şi dezavantaje ale împrumuturilor rapide

Aşa cum le place multora să zică – „să nu știe stânga ce face dreapta‟ – acesta este avantajul principal al creditelor rapide. Adică cu cât știu mai puțini, cu atât mai bine.

Primele 2 metode de împrumut nu necesită deplasare de la domiciliu şi oferă discreţie maximă. Este necesar doar un telefon mobil sau fix, respectiv acces la internet. Sunt soluţia perfectă pentru cei care doresc să își păstreze complet anonimatul. 

Casele de amanet, în schimb, oferă suma pe loc. Trebuie doar ca persoana să se deplaseze cu un obiect de valoare până la prima locaţie de acest gen. 

Dezavantajul principal îl reprezintă dobânzile percepute, care sunt considerabil mai mari decât în cazul creditelor tradiţionale de nevoi personale. Aceste costuri suplimentare sunt justificate de rapiditatea şi urgenţa cu care sunt rezolvate problemele financiare, de cerinţa unui număr minim de documente, precum şi de riscul de neplată pe care şi-l asumă aceste instituţii financiare.

Înainte de a accesa una dintre aceste modalităţi, trebuie puse în balanţă rapiditatea şi discreţia cu care se primesc banii, dar şi dobânzile mult mai ridicate care sunt percepute în astfel de cazuri. 

Sursă foto: Vecteezy.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate