Cum ne ajută muzica instrumentală în creșterea imunității?

0

Preocuparea față de sănătatea noastră și a celor dragi ar trebui să existe în orice perioadă si in orice moemnt pentru că expunerea la virusuri și alte microorganisme nu se oprește niciodată. O metodă de întărire a sistemului imunitar, care nu presupune tratamente medicamentoase, este crearea sau ascultarea muzicii instrumentale. Există numeroase studii care au validat beneficiile cântatului la un instrument muzical, asupra imunității, iar în acest articol aveți câteva dintre acestea.

Beneficiile muzicii instrumentale

  1. Beneficiile cântatului la un instrument muzical
  • A fost demonstrat științific faptul că muzica reduce nivelul hormonilor care cauzează stresul și reprezintă, așadar o bună metodă de a scăpa de anxietate. De aceea, terapia prin muzică instrumentală este foarte utilă și căutată pentru că ajută la întărirea sănătății psihice și implicit a celei fizice, fiind un bun mecanism de gestionare a stărilor negative. Muzica instrumentală crește nivelul serotoninei și al dopaminei, neurotransmițători secretați în mod natural de creier.
  • Doi factori care afectează adesea sistemul imunitar sunt stresul și anxietatea, factori ce se întâlnesc din plin în ziua de azi. Funcționarea răspunsului imun este dereglată de persistența acestor stări, motiv pentru care virusurile pot exploata vulnerabilitatea sistemului imunitar.
  • A cânta la un instrument muzical înseamnă relaxare, meditație, confort și liniște psihică. Pe lângă aceste aspecte, cântatul la un instrument dezvoltă funcțiile creierului.
  1. Beneficiile vibrațiilor instrumentale
  • Studiile au demonstat că vibrațiile create atunci când cânți la un instrument muzical se absorb în corp și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, prin producerea imunoglobulinei A. Ele sunt, de asemenea, un bun tratament pentru boli precum Parkinson, Alzheimer sau Depresie, ameliorând simptomele acestor afecțiuni și întărind organismul.
  • Chitara este unul dintre acele instrumente care produc aceste vibrații și care are proprietăți de binefacere datorită apropierii sale de corp în timpul cântatului. Pentru că instrumentele au evoluat odată cu tehnologia, pe Mcmusic.ro vă puteți bucura de aceste vibrații în cazul unei chitare bas electro acustice, care prin construcția sa electronică face ca intensitatea sunetului să poată fi ușor de controlat.
  1. Beneficiile ascultării muzicii instrumentale
  • Pentru cei care nu pot cânta la un instrument muzical, este bine să petreacă cât mai mult timp în preajma unei persoane care o poate face, deoarece muzica instrumentală creează stări emoționale pozitive, amelioreaza dureri, stimulează procesele memoriei și prin toate acestea ajuta la întărirea sistemului imunitar.
  • Vibrațiile instrumentale pot ajunge și la cei care stau în preajma cuiva care cântă, într-o măsură mai mică, însă suficientă cât să ofere rezultate bune în timp.

Muzica instrumentală este atat o plăcere, cât și o necesitate, deoarece reduce stresul, anxietatea, creează stări pozitive și ameliorează dureri. Efectele benefice au fost regăsite și în ameliorarea simptomelor depresiei sau a manifestării bolilor Parkinson și Alzheimer. Oamenii care au parte de muzică instrumentală, cât mai des în viața lor, sunt mult mai sănătoși și au un sistem imunitar mai puternic. 

Sursă foto: Pexels.com 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate