„Împreună pentru A8”, un marș motorizat pentru autostrada Iași-Târgu Mureș, ajuns la Târgu Neamț

7

„Împreună pentru A8”. Aceasta este deviza care a format o coloană impresionantă de autoturisme, motociclete, microbuze, autocare și TIR-uri. Marșul motorizat a pornit din Iași spre Târgu Mureș, pe traseul pe care ar urma să-l aibă autostrada ce leagă estul de vestul țării.

Sâmbătă, 9 septembrie, participanților li s-au alăturat în dreptul localității Cristești și conducători auto-moto de la Suceava și Botoșani, plus un avion din care se filmează marșul. Sutele de vehicule au ajuns în jurul orei 11.00 în centrul orașului Târgu Neamț. Acestei acțiuni, i s-au alăturat și numeroase oficialități locale, județene și de la nivel central. Rând pe rând, au luat cuvântul pentru a declara că susțin construirea  Autostrăzii A8 organizatorii acestei acțiuni civice, Daniel Harpa- primarul orașului Târgu Neamț, Gheorghe Flutur- președinte al Consiliului Județean (CJ) Suceava, Ion Asaftei- vicepreședinte al CJ Neamț, deputatul Iulian Bulai, Lucian Micu- primar de Roman, edilii comunelor învecinate Târgului și alții.

Vă spun bun venit în orașul nostru. Este o acțiune binevenită, atât pentru noi, cei din Târgu Neamț, cât și pentru primarii pe care îi am alături, din localitățile pe unde ne dorim cu toții să treacă autostrada. Salut prezența domului primar de Suceava, domnului preș al CJ Suceava și al vicepreședintelui CJ Neamț. Așa cum am discutat cu dumneavoastră, cu organizatorii, și noi vă suntem alături. Susținem acest demers cât ne permite legea, pentru că, ne dorim cu toții ca autostrada să fie realizată, a spus Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț

Împreună pentru A8!

În Piața Adormirea Maicii Domnului din Târgu Neamț, această acțiune, poate cea mai de anvergură organizată în Moldova de societatea civică a fost unul multicolor. Oameni cu sau fără apartenență politică, oficialități sau simpli cetățeni s-au unit în jurul aceluiași scop: să arate că se poate. Să demonstreze că oamenii iau atitudine și ar fi timpul ca autostrada mult-promisă de la Revoluție încoace să devină realitate. Să transmită către centru că și Moldova are dreptul la drumuri bune, că nu e doar o zonă exportatoare de forță de muncă, în timp ce alte regiuni se mișcă spre vest datorită beneficiilor aduse o dată cu autostrăzile.

A ajuns vremea să dăm un avertisment foarte serios tuturor politicienilor din prezent și din trecut: MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ, Vrea scoasă din această izolare. În 2018, sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Unirea nu va fi completă fără autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal, Ardealul de Țara Românească și Țara Românească de Moldova! (…) Avem nevoie de Autostradă!, a transmis Ion Asaftei, vicepreședinte al CJ Neamț.

Moldova MERITĂ, NU CERȘEȘTE! Pentru că sunt parte a acestui marș, spun că marșul este al cetățenilor, nu al politicienilor. Am avut 30 de ani în care am putut să demonstrăm că se face ceva. Nu s-a făcut. Orice discurs în acest moment, din partea oricărui politician, și-o spun eu, este invalid. Trebuie să ne punem cenușă în cap și să nu mai facem promisiuni (…), a spus deputatul  Iulian Bulai.

De la Târgu Neamţ, marșul și-a continuat traseul, spre Borsec – Tulgheş – Ditrău – Gheorghieni – Târgu Mureş.

Detalii despre acest prim eveniment civic de anvergură organizat în Moldova:  ”Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Târgu Mureș” puteți citi aici.

Citește și  Primul pas făcut pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț.

Mai multe fotografii de la marș aici.

Andreea T.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Michael Michael spune

  BRAVO ORGANIZATORILOR ŞI DE O POTRIVĂ PARTICIPANŢILOR

 2. Tatiana Cretu spune

  Succes in acest demers!!!

 3. Paul Dany spune

  Mult zgomot pentru nimic…

 4. V.Vasile spune

  Fara sa am viziunile mamicii Omida, gandesc, ca este directiva transpatrtinica, sa lasam Romania divizata.
  Adica, Moldova cu zonele ei rustice, Vaslui,violuri etc, oltenii…. iar din Ardeal, a mai ramas aprox. 40% si se vinde tot, asa ca
  Batalioane romane, treceti Carpatii, pe potecute, nu pe autostrazi…. ca asa-i hotarat !
  Cand vad poza, gandesc la vorba turcului : hai s….r , paturicilor !

 5. Dimitrie Doru Morariu spune

  Niciodata!!! Totul e PR.! VRAJEALA!!

 6. Cercel Danut spune

  Nu o sa se faca. Poate spre Bucuresti, dar spre Ardeal nu.

 7. Lucian Dumitrache spune

  suntem la mana U.E.! NU VOR EI NU SE FACE NIMIC !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate