(IMPORTANT) Asociația Născută Înger Piatra-Neamț: Semnal de alarmă privind colectele, donațiile și sponsorizările

0

După cum bine știți din cazurile prezentate în ZiarPiatraNeamt.RO, Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț susține cazuri socio-medicale din județul Neamț și nu numai.

Toate aceste cazuri au la bază anchete sociale și documente medicale în baza cărora începe o monitorizare și o susținere a persoanelor aflate în nevoi. Inevitabil apar și situații în care persoane rău-intenționate încearcă să profite de bunele intenții ale voluntarilor Asociației și ajung chiar să practice înșelătoria, să mintă sau să amenințe/șantajeze emoțional pentru a obține un folos material.

„Ajutăm pe toți cei care ne solicită ajutorul, însă fără anchetă socială, verificare la fața locului, acord de mediatizare a cazului, dosar și cerere către Asociație nu putem răspunde vreunui apel. Sunt mulți, nu contest situația dificilă în care ne aflăm, care profită de bunătatea omului, de sacrificiul fiecărui donatar sau al nostru, al voluntarilor îngerilor.”, spune Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Deci, dragi oameni, sponsori, donatori, voluntari aveți mare grijă pe cine ajutați sau cine este în spatele unui telefon, ecran sau mail. Sunt situații în care mulți nu au scrupule și vor să obțină foloase personale prin prisma unor asociații care muncesc și sunt cunoscute.

„Cei care doriți să vă susținem în cazuri dificile, medicale, sociale, o facem cu drag, dar numai în urma unor verificări concrete. Și vreau să aduc la cunoștința tuturor că Asociația Născută Înger NU face colecte cu așa-ziși voluntari care umblă pe la casele oamenilor prezentând vreun caz sau în fața marketuri-lor etc. Noi orice caz dificil îl prezentăm în mass media, pe rețele de socializare și TV.”, a mai precizat Carmen Suciu.

Vă întrebați, poate, cam cum acționează astfel de persoane care încearcă să profite de dorința Asociației de a oferi sprijin. Tot Carmen Suciu ne oferă o poveste halucinantă:

Azi am avut un caz care m-a făcut să mă întreb: Oare chiar nu mai există compasiune, respect, bunătate?

Un domn ne-a solicitat telefonic ajutorul, spunând că este din Bacău și are nevoie urgentă de o pompă de insulină (costul fiind aproximativ 1000 euro) și că a găsit câțiva sponsori din Piatra-Neamț, dar trebuie să demonstreze că este înscris într-o asociație. I-am spus că îl ajutăm, aducându-ne documente și că vom lua legătura cu sponsorii nemțeni în mod oficial pentru a-l ajuta. Însă dumnealui voia musai un contract de sponsorizare și ,,ceva la mână” că este din asociație. I-am spus că nu putem oferi contract de sponsorizare decât instituțiilor care donează și că nu îi înțeleg acel ,,ceva la mână”! În fine, revoltat nevoie mare pentru faptul că nu-i ofer aceste documente, a ieșit bombănind.”

Cazuri de acest gen sunt multe, ba chiar sunt situații în care astfel de persoane falsifică documente, ștampile, semnături și merg din casă în casă încercând să ducă de nas oamenii darnici și folosindu-se de numele unor Asociații de bună credință care nu au nicio legătură cu asemenea înșelătorii.

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț are echipe de voluntari cunoscuți în comunitățile în care activează, cazurile sunt prezentate de Carmen Suciu pe rețelele de socializare, o parte dintre ele ajung și în presa locală sau la TV.

Strângerile de fonduri se fac prin intermediul contului bancar al Asociației sau prin alte metode autorizate care au la bază dosarul complet al persoanei care va beneficia de sprijin.

Așadar, Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț roagă ca orice persoană (sponsor, donator) care sesizează strângeri suspecte de fonduri de tip mers din ușă în ușă, falși voluntari sau alte activități dubioase care nu sunt conforme unei asociații serioase să facă sesizări la numărul de telefon 0770405849 sau să o contacteze pe Carmen Suciu pe facebook pentru a semnala situația aici – click.

Echipele de voluntari ai Asociației Născută Înger, coordonate de Carmen Suciu sunt:

 • Echipa voluntari din Iași: Ștefana, Ema și Ștefan.
 • Echipa Matca – Galați: Nela și Doru.
 • Echipa Bârlad: Cristina, Mihaela, Cezara, Daniela, Dana și Andrei.
 • Echipa Roman: Cecilia, Crina, Ionel, Alexandra, Daniela, Andreea, Marius și Claudiu.
 • Echipa Buhuși: Ana Maria D.
 • Echipa Piatra-Neamț: Roxana, Ioana, Bogdan, Dari, Andrei, Dana D., Alexandra, Cosmin, Marius, Nadia, Ana Maria I., Ana Maria N., Mary, Adrian, Mihaela, Bianca, Monica, Oana.
 • Echipa București: Mihaela și Monica

„Orice problemă aveți, ne găsiți la telefon 0770.405.849.

Voluntariatul este activitatea desfășurată din proprie inițiativă, prin care o persoană fizică își oferă timpul, talentele și energia în sprijinul altora.

Patru principii definitorii stau la baza activității de voluntariat și o deosebesc de activități similare (precum internshipul/practica etc.):

 • Este o activitate desfășurată în beneficiul comunității / beneficiul public.
 • Este o activitate neremunerata sau care nu urmărește un câștig financiar, chiar dacă include decontarea unor cheltuieli derivate din activitatea respectivă (transport, consumabile etc.).
 • Este o activitate desfășurată de bunăvoie, fără vreo constrângere de vreun fel sau altul.
 • Este de regulă derulată într-un cadru organizat (sub tutela unei organizații sau a unui grup de ințiativă), spre deosebire de acțiunile spontane de binefacere.

Mișcarea de voluntariat în România este susținută de o infrastructură bazată pe legislație (în România, activitățile de voluntariat sunt reglementate printr-o lege specială) prin organizațiile neguvernamentale și instituțiile care implică voluntari (inclusiv centre locale de voluntariat, dar și filiale ale organizațiilor internaționale active în domeniul voluntariatului).”, a conchis Carmen Suciu.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații:

 • Asociația Născută Înger
 • CUI: 36063530
 • RO58BTRLRONCRT0345309301
 • BANCA Transilvania Piatra Neamț
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate