Impactul jocurilor de noroc asupra economiei din Romania

1

Industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat cu rapiditate in ultimii ani si continua sa faca acest lucru. In randurile urmatoare iti voi vorbi despre impactul pe care il au jocurile de noroc asupra economiei Romaniei si care a fost acesta de-a lungul timpului.

De asemenea iti voi prezenta si schimbarile care au intervenit in legislatie astfel incat in momentul de fata jocurile de noroc reprezinta o industrie foarte importanta la nivel national, fiind o piata de milioane de euro anual.

Ce impact au jocurile de noroc in economia tarii noastre?

Pana in urma cu cativa ani, atunci cand jocurile de noroc de pe internet nu erau reglementate, doar salile de jocuri stradale aduceau venituri la bugetul de stat. Evident ca industria de jocuri online reprezenta o mare oportunitate pentru operatori, care nu erau obligati atunci sa plateasca niciun fel de taxe sau impozite catre stat.

Totusi acest lucru s-a schimbat odata cu reglementarea jocurilor de noroc online, iar tara noastra a intrat in linie cu majoritatea tarilor din comunitatea europeana.

In anul 2013 a fost infiintat Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, care are ca principale scopuri acordarea de licente de operare, precum si monitorizarea respectarii legislatiei in vigoare de catre operatorii de jocuri de noroc, atat online, cat si offline.

Schimbarea propriu-zisa a legislatiei jocurilor de noroc a avut loc in anul 2015, moment din care toti operatorii care voiau sa se adreseze clientilor romani trebuiau sa obtina o licenta de functionare din partea ONJN. Desi o parte dintre operatorii prezenti au renuntat la piata din Romania dupa acel moment, totusi majoritatea au ales sa continue si au optat pentru licenta, iar o lista completa cu casinourile din Romania gasesti pe top-cazino.ro.

Bineinteles ca aceste reglementari au avut un impact pozitiv si imediat asupra economiei din Romania. Prin taxele si impozitele platite de catre operatori se aduna anual sume importante la bugetul statului. Mai mult decat atat, in ultimii ani cifrele sunt in continua crestere, iar trendul este de asteptat sa fie in continuare unul ascendent.

In plus, un alt impact economic puternic este reprezentat de crearea a numeroase locuri de munca. Conform datelor furnizate peste 50.000 de oameni lucreaza in industria jocurilor de noroc.

In urma analizelor facute de specialistii in economie, dupa reglementarea jocurilor de noroc din 2015, aceasta industrie a generat venituri la bugetul statului cu 70% mai mari. Spre exemplu, in anul 2017 veniturile din jocurile de noroc au fost duble fata de anul 2013, acestea ajungand la o suma de aproximativ 1,4 miliarde de lei.

Piata jocurilor de noroc din Romania este considerata de catre specialisti o industrie matura in acest moment, iar asteptarile sunt in continuare ridicate, tinand cont de progresul tehnologic care apare de la an la an. In 2017 veniturile din jocurile de noroc au reprezentat peste 0.7% din PIB.

Industria jocurilor de noroc din Romania in cifre

Desi jocurile de noroc sunt privite de multi drept un hobby, totusi trebuie realizata importanta acestei industrii in economia Romaniei. Iata in lista de mai jos cateva cifre elocvente care demonstreaza cat de puternic este impactul jocurilor de noroc pentru economia tarii noastre:

  • In 2018 jocurile de noroc au adus aproximativ 9 miliarde de lei la bugetul statului.
  • In anul 2019 s-a inregistrat o crestere de 15% fata de anul precedent, in timp ce in 2020 cifrele se indreapta catre 12 miliarde de lei.
  • Piata jocurilor de noroc din Romania creste anual cu aproximativ 10%.

Tinand cont de aceste date, toti specialistii in domeniu considera ca industria jocurilor de noroc din Romania nu a ajuns inca la potentialul sau maxim si este de asteptat ca in urmatorii ani veniturile sa fie intr-o continua crestere.

In concluzie, in momentul de fata jocurile de noroc online si offline reprezinta o industrie extrem de importanta, care nu poate fi neglijata si care contribuie din plin la bugetul statului.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Eu cred ca jocurile de noroc sunt nocive pentru populatie, sunt sursa de evaziune fiscala si spalare de bani, nu fac decat sa ia banii de la fraieri si sa-i trimita in paradisuri fiscale..Parerea mea…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate