Imagini care „vă pot afecta emoțional”. Dragoste de râs (VIDEO)

0

Deși sunt animale solitare și deosebit de greu de văzut prin păduri, una din camerele amplasate de rangerii de la Parcul Național Piatra Craiului a înregistrat imagini care în mod sigur vă vor „afecta emoțional! Dragoste de râs!”, spun reprezentanții Parcului .

„Două exemplare de râs, superbe, ascunse undeva în adâncurile pădurii, își fac de cap prin zăpadă, se hârjonesc, totul pe un fundal sonor asigurat de câteva păsări. Un film ce trezește emoții, cu adevărat. Pentru o zi cu zâmbete și cu mirare. Mulțumiri colegilor de la Parcul Național Piatra Craiului.”, a transmis Ministerul Mediului.

Toate speciile râșilor se împerechează în timpul primăverii timpurii, în martie și aprilie. Fiindcă sunt animale solitare, împerecherea nu are loc la fiecare an. Ciclul estral la femelele durează 10-15 zile, iar sarcina — 65-90 de zile, depinzând de specie, după care se nasc 2-4 pui, orbi pentru două aproximativ săptămâni. Alăptarea durează relativ mult, până la șase luni. Puii se despart de mamă când au doi ani de vârstă, cu scopul de a se pregăti pentru prima împerechere. Este foarte dificil de observat obiceiuri de împerechere ale lincșilor din diverse cauze, mai ales raritatea animalelor, efectul vânătorilor intensive, ori marelor areale unde ele trăiesc.

În Europa trăiesc circa 9.000 – 10.000 de râși, , iar dintre aceștia, circa 1.200 – 1.500 de indivizi trăiesc în pădurile de pe teritoriul României, figurând pe lista animalelor strict protejate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate