Dacă te-ai vaccinat sau urmează să te vaccinezi, citește acest document

0

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a pus la dispoziția persoanelor interesate o broșură informativă cu privire la reacțiile adverse ale celor 4 tipuri de vaccin anti-COVID autorizate: Comirnaty (Biontech/Pfizer), COVID-19 Vaccine Moderna (Moderna Biontech), Vaxzevria (denumire anterioară: COVID-19 Vaccine AstraZeneca), COVID-19 Vaccine Janssen (Acest vaccin va fi disponibil după data de 19 aprilie 2021).

Profesioniștii din domeniul sănătății din Centrele de vaccinare vă pot pune la dispoziție variante tipărite ale Prospectului, vă pot instrui cu privire la accesarea codului QR și vă pot da detalii despre web-siteurile care conțin informații detaliate cu privire la vaccinuri.

Reacțiile adverse pot fi raportate către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din
România, la următorul link: https://covid19.anm.ro/.

În județul Neamț au fost primite 54.323 de doze de vaccin împotriva covid-19: 42.253 doze Pfizer BioNTech, 5.490 doze Moderna și 6.580 doze AstraZeneca, în 27 tranșe. De la începutul Campaniei de vaccinare, în județul Neamț, au fost administrate 49.263 doze de vaccin, din care 17.912 doza a 2-a.

Reactii adverse vaccin Neamț: Potrivit DSP Neamț, au fost raportate 38 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

Pentru o mai bună informare, vă rugăm să consultați documentul de mai jos.

Broșura-informativă-pentru-persoanele-vaccinate-06.04.2021-actualizata

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate