Hrănitoarele din păduri sunt goale iarna

35

„Te consideri mare european, iubitor de natură sălbatică și de vânătoare, și nu ai capacitatea intelectuală să observi că nu mai ai rațiune și nici sentimente umane. Suntem foarte norocoși de planeta pe care trăim, o distrugem intenționat de mii de ani în diveste moduri și încă mai suntem aici. Făcând comparația cu alte fonduri de vânătoare din județ ni se pare absurd să lași iarna hrănitoarele să fie bătute de vânt.”, declară reprezentanții ANCBP Neamț într-o postare pe pagina de Facebook.

Locatia: Comuna Negresti fondul cinegetic administrat de catre AJVPS Piatra Neamt.

[quote]Dupa o scurtă incursiune prin anumite zone din judet avem surpriza sa constatam ca incepand cu data de 2 noiembrie si pana in prezent anumite animale din fondurile cinegetice din judet probabil in aceasta iarna vor muri de foame. Există destule relatări si despre vânători care în ‘sezon’ împușca la fel de agresiv ca în ‘extrasezon’ și la fel de mare e măcelul atunci când au alocată cotă ca și când… nu există.

În aceste zile, vânătorii şi-au lăsat puştile acasă şi sunt preocupaţi doar de amenajarea hrănitoarelor pentru animale. În aceste locuri speciale din păduri, vietăţile sălbatice urmează să găsească hrană, atât de necesară în perioada rece… a anului dupa cum vedem si in fotografiile facute la inceputul lunii noiembrie si pana in prezent. Concluzia o trageti dvs., dar conform ordinului pentru aprobarea modelului-cadru al contractului de gestionare a faunei cinegetice de pe suprafaţa fondurilor de vânătoare obligatia gestionarului este:

„Să asigure în fiecare sezon de vânătoare, pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie, pe bază de documente, conforme cu reglementările legale în domeniul financiar, înregistrate în contabilitate, următoarele cantităţi minime de hrană complementară, prin administrarea căreia să prevină producerea unor pierderi faunei de interes cinegetic, astfel:
a) furaje fibroase (fân, lucernă, frunzare şi altele): câte 75 kg pentru fiecare exemplar de cerb comun sau cerb lopătar, câte 25 kg pentru fiecare căprior şi câte 1,5 kg pentru fiecare iepure;
b) furaje concentrate (cereale, seminţe, furaje combinate etc.): pentru fiecare exemplar de cerb comun şi cerb lopătar câte 25 kg, pentru fiecare mistreţ câte 60 kg şi pentru fazan şi potârniche câte 6 kg;
c) suculente (fructe proaspete sau conservate, sfeclă, napi, cartofi, gulii, morcovi etc.) în proporţie de 30% din cantităţile de furaje concentrate prevăzute la lit. b), pentru speciile cerb comun, cerb lopătar şi mistreţ, cu posibilitatea compensării acestei cantităţi cu furaje concentrate.”

Cand a fostul cazul cu „ursul agresiv” toti s-au mobilizat sub atenta conducere a domnului prefect…a trecut ceva timp si daca caprioarele nu sunt si ele agresive…de ce ne-ar mai pasa.[/quote], mai declară cei de la Asociația Națională pentru Combaterea Braconajului și Poluării filiala Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
35 Comentarii
  1. Dăscălescu Răruță Maria spune

    Facem tirguri de Craciun cit
    de multe si oriunde. E sufficient???

  2. Liliana Cojocariu spune

    Ocolul Silvic ce face???? Este inzăpezit????

  3. Adela Banu spune

    Sunt multe f multe lucruri de rezolvat in aceasta tara,dar trebuie sa stam la coada,Casa Regală are prioritate,sa asigurăm altetelor un viitor indestulat

  4. Alexandru Dragan spune

    Cred ca ar trebui niste ajutoare sociale si pentru animale.Suntem singura tara din Europa cu un fond cinegetic atat de bogat, dar din pacate nu stim sa ne administram bogatiile.
    N-ar fi exclus sa auzim ca si acestea vor fi „externalizate” printr-o ordonanta de urgenta.
    Pana atunci, salbaticiunile vor invada zonele locuite asa cum am invadat padurile lor cu salbaticie…

  5. Mihai Pascu spune

    vai de noi

  6. Daniel Cojocaru spune

    Fondul forestier de vânătoare nu mai este în administrația ocolului silvic, ajvps administrează fondurile de vânătoare ei trebuie să pună mâncare pentru vânat

  7. Mihail Ignat spune

    Daca am fi o tara cu oameni civilizati,cu dragoste pentru animalele padurii,care tot noi am defrisato,am stange tate resturile de mancare din fiecare gospodarie si le-am duce in paduri,nu la gunoi !!!!!!!!!!!!!!!

  8. Tapuc Jana spune

    Trimiterile cu un tir la cotroceni acolo in parlament au mincare pe un an „..
    .

  9. Ramona Giorgia spune

    Apoi se plang ca vin animalele în localitate….ce sa mănânce?

  10. Ioan Mexicanu spune

    DE MAI ERA NE-A NICU!!!ERAU VINATI PADURARI SAI SEFI LOR,NICI DE CUM URSII.

  11. Gabi Cerescu spune

    Oameni buni, nu va bateti joc de bietele animale. Cei care aveti aceast sarcina, faceti va treaba.

  12. VICTOR spune

    CE sa i faci nu toate au Norocul lui PITZI ! e o vorba ,, La omul sarac nici boii nu trag ,, uite ca n schimb trag , alte vietuitoare , care daca nimereau probabil pe la altii mai Avuti , fitosi ,sfarseau prin cuptor , dar oamenii de conditie mai modesta din putinul lor ,gasesc sa imparta si cu o vietate a padurii .

  13. Dawson Brenda spune

    Oare de ce???!!! Fiindca domnii padurari cu neamurile se ocupa inteeens de asta!

  14. nicu spune

    padurarii is la furat lemne

  15. Viorica Chifu spune

    padurari pe ce iau salarii sa vinda lemne sa puna de mincare la animale

  16. Mihai Mihai spune

    Ia luat prin surprindere.

  17. Adriana Popa spune

    Coboară bietele animale dupa hrană. …!

  18. Violina Paduraru Paduraru Vio spune

    IN PARLAMENT E F IEFTINA MANCAREA POATE FAC DONATII

  19. Popa spune

    Cândva Ocoalele Silvice aveau zilieri care efectuau munca vara pentru strangerea de furaje pentru animalele sălbatice, adapatorile erau vesnic pline….! Doamne in ce lume trăim, oare cât ne va mai suporta această planetă și Dumnezeu! !

    1. xx spune

      Adapatorile sint locurile de unde animalele beau apa,apa gasesc,de hranitori au nevoie si ceva hrana pusa acolo

  20. Daniel Cojocaru spune

    Nu este treaba pădurarului să pună mâncare în hrănitoare, ajvps administrează fondurile de vânătoare..

  21. Costel Dascalu spune

    Ocolul silvic si padurarii ce dracu fac ??? Defriseaza paduri cumva ???

  22. Iulian Dochita spune

    Au alea din guvern în schimb….

  23. Rotariu Valeria spune

    Asa ce nu este posibil !

  24. Viorica Iluca spune

    Nu va trece mult și vom auzi și vedea cum dau navala ursi în zona ștrandului și ca de obicei pe la Almas.pt.sint flamande tare vor face și ravagii pe la locuințele oamenilor.Probabil ca asta așteaptă.

  25. Alexandra Bejan spune

    Asta e și ideea. Vor sa coboare animalele cat mai aproape ca să le poată vâna mai bine.

  26. Cercel Danut spune

    Eu de cand imi bat gura , ca hranitoarele sunt goale. Pai cum sa nu coboare animalele in sat?

  27. Cristian spune

    Asta este managementul de la AJVPS NEAMT . Scandaluri, demiteri , fraude , alte fraude , datorii, bataie de joc, paznici braconieri si braconieri paznici sefi. Rezultatul : fonduri secatuite, lipsa dotarilor elementare , pescari si vanatori nemultumiti.
    Asta ne-au adus prieteniile cu ITRSV-ul si lipsa de profesionalism a echipei Robu-Amedeo . In acte suntem beton armat , nu ne bate nimeni. In teren e vraiste. O asociatie care are 11 fonduri cinegetice si mai nou (tichie de mergaritar) 6 fonduri piscicole face treaba cu o nasina gharbuita si o barca sparta cu un motor de 20 de ani . Cum s-au atribuit aceste fonduri -bunuri ale statului Roman ? Oare n-ar trebui sa fie luati la bani marunti de catre DNA si domniile lor de la ITRSV Suceava dar mai ales cei de la ANPA?:

    1. Andrei spune

      Asta este adevarul .Asa cum au distrus Lacul Bicaz braconand in plina prohibitie cu nesimtire la coada lacului pana prin 2011 asa au procedat si in fondurile de vanatoare. Sunt paznici de vanatoare care nu dau pe la locurile de munca cu saptamanile. Ce credeti ca o sa faca cu 6 fonduri de pescuit ? Ar fi trebuit deja sa angajaze paznici sa faca repopulari si ei nu sunt in stare sa duca un brat de furaj in fanarii . Toate actele lor sunt manarite ,toate controalele sunt facute pe genunchi de ITRSV Suceva . Spunea cineva ca au o masina ruginita si o barca sparta si cu asta gestioneaza 11 fonduri cinegetice si 6 piscicole . Felicitari ANCBP dar daca va oriti aici si nu aduceti probe din alte fonduri gestionate de AJVPS ca apoi sa face-ti solicitare scrisa la ministerul de resort in vederea rezilierii de drept a contractelor , e degeaba .

  28. Marina Iercosan spune

    Padurarii ce fac ? Autoritatile ? Stau in birouri la caldura !

  29. Ady Adri Adriana spune

    Haidaaa…..nu stiau ca vine iarna ?
    Sa dea drumul bietelor animale …chinuite mai sunt

  30. D.j. Max Dragos spune

    Sa imi dea cineva fân si ce mai trebuie că, să mor daca nu, mă duc eu!

  31. Chiva Sandu spune

    Iarna a veni ca de obicei prin surprindereeee….

  32. D.j. Max Dragos spune

    Probabil asteapta ca cei de la smurd sau pompierii sa vina sa aprovizioneze..daca s-ar ocupa angajatii romsilva, la birouri cine mai STĂ?!

  33. Cris Dupu spune

    Normal!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate