HONORIUS D. RIȘCUȚĂ ȘI REȚETA SUCCESULUI

2

Un tenisman performant, încununat de victorii câștigate cu trudă și măiestrie la competiții naționale și internaționale de veterani, care l-au clasat pe locul 1 național și locul 90 mondial(categoria plus 45 ani, în anul 2008) este profesorul Rișcuță D. Honorius, din Piatra Neamț. Maestrul veteranilor români la tenis de câmp și-a propus din adolescență să-și edifice existența susținând și exersând performanța. În liceu a avut doar două medii de 9. În clasele a XI-a și a XII-a a avut doar medii de 10. Este un bun exemplu pentru tânăra generație de azi, mai puțin tentată de studiu riguros și calitate. La Universitatea din București, disciplina de Limba și Literatura Engleză, în 1986, a încheiat licența cu media 10! A fost și motivul esențial pentru care a fost cooptat în lotul tinerelor cadre universitare bucureștene. Imediat după 1990, dl. Rișcuță Honorius(vezi foto nr. 1) și-a experimentat rețeta succesului și în Statele Unite ale Americii: în 1993 obține licența USPTA, devenind profesor de…tenis! În 1994 obține licența americană în ”Fitness and nutrition”, iar în 1996 obține și licența de notar oficial(!) al statului american Virginia, inclusiv Licența de Stat ca agent imobiliar, ”COLDWELL BANKER INSTITUTE OF REAL ESTATE”! Am putea spune fără să greșim: anul și performanța! Pentru un om valoros, sosit pe tărâm american dintr-o lume bântuită încă de himerele bolșevismului, născătoare de suspiciuni, Honorius a prestat onorabil și credibil. Încă din anul 1993, profesorul Rișcuță D. Honorius, produsul unei ilustre familii de intelectuali români, este remarcat de autoritățile americane ca promotor original și unic al principiilor valorii și succesului prin teoretizarea și promovarea unei metodologii originale de ”self help”, prin publicarea unei lucrări inovative, de specialitate: ”BECOME RICH AND LOVED”(1993, U.S.A-vezi foto nr. 2 și foto nr. 3). Abia de acum putem spune că a început marea aventură și provocare mondială, purtând marca profesorului Rișcuță D. Honorius.
EVANGHELIA SUCCESULUI ȘI ”ÎMPRUMUTUL” NEDECLARAT
Pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar nu numai acolo, ci oriunde în lumea civilizată, interesată de valori și progres, soluțiile geniale sunt recunoscute, premiate, inventariate, promovate și premiate. La acest capitol, românii au multe de învățat pentru a-și dezvolta discernământul în vederea selectării valorilor aducătoare de prestigiu și profit. Societatea americană și-a focalizat atenția spre tot ceea ce reprezintă modalități reale de asigurare a reușitei și succesului. De aceea, numele profesorului român Rișcuță D. Honorius a fost înscris în ”Biblia” oamenilor de valoare din S.U.A, ”MARQUIS WHO`S WHO”(vezi foto nr. 4) din anii 1995-1996, ca ”fondator al psihologiei succesului”! Diploma americană care-l singularizează pe acest român într-un spațiu aglomerat de conurenți valoroși este o probă valabilă în oricare colț al lumii civilizate(vezi foto nr. 5). Lucrarea sa, ”BECOME RICH AND LOVED”, apărută pe teritoriul american în 1993, cu mulți ani înaintea altei lucrări cu un subiect similar, ”THE SECRET”(apariție editorială în anul 2006-vezi foto nr. 6), semnată de australianca Rhonda Byrne, jurnalistă, a fost prima din lume care a afișat și prin intermediul coperților de carte, elemente fundamentale: ”THE SECRET TO MAKING ALL YOUR DREAMS COME TRUE-THIS BOOK REVEALS THE GREAT SECRET, THE KEY TO MAKING YOUR DREAMS A REALITY”. Abia la 13 ani distanță(!) a văzut lumina tiparului cartea doamnei Rhonda Byrne, ”THE SECRET”, tratând aceeași problematică, fixată pe aceleași principii esențiale! Precizăm că lucrarea profesorului Rișcuță D. Honorius a fost publicată în mediu deschis, american, cu publicitatea aferentă, de mare anvergură, specifică Statelor Unite ale Americii, foarte accesibilă amatorilor de noutăți de acest gen din spațiul anglo-saxon. Faptul că ziarista din Australia nu a afișat la vedere o bibliografie, chiar și selectivă, nu pare să mai deranjeze pe nimeni!
UN PRECEDENT SCANDALOS: ”REȚETA” DAN BROWN
Un scriitor, Dan Brown, autorul lucrărilor ”Codul lui Da Vinci”(publicat prima dată în martie 2003) și ”Infernul”(apărut recent, în traducere, și în librăriile din România) a fost dat în judecată de câțiva scriitori specializați în christologie. Michael Baigent și Richard Leigh, doi dintre cei trei autori ai cărții ”THE HOLLY BLOOD AND THE HOLLY GRAIL”(anul apariției: 1982) l-au dat în judecată pe Dan Brown pentru simplul motiv că acesta s-a folosit de teoriile lor …istorice. Dan Brown a recunoscut că a citit cartea scrisă de Baignet și Leigh în perioada în care lucra la romanul său, alături de alte 38 de cărți și peste 300 de documente referitoare la acest subiect, dar a respins acuzația de plagiat susținând că avea deja concepută structura romanului său. Și scriitorul Lewis Perdue a crezut că Dan Brown i-ar fi plagiat volumul ”DAUGHTER OF GOD”(apărut în anul 2000). Un distins cercetător și avizat expert rus al muzeului ERMITAGE, din Sankt Petersburg, Mihail Anikin l-a acuzat pe Dan Brown că i-a plagiat ideile și titlul romanului pe care acesta l-a scris(informație transmisă de AFP, preluată și de Mediafax și difuzată de ziarul ”Ziua” la data de 11 aprilie 2006). Aceasta ar fi a treia mare acuzație credibilă, demnă de luat în seamă, venită din partea unei prestigioase personalități. Cu alte cuvinte, ”împrumutul” se practică și pe alte meridiane, nu doar în România, fără să deranjeze prea mult numeroasele ”coincidențe” și similitudini! Este posibil, fără a fi obligatoriu, ca lucrarea profesorului Rișcuță, apărută în S.U.A, în 1993, ”BECOME RICH AND LOVED”, să fi devenit muză inspiratoare. Cert este că din similitudini, posibile împrumuturi și unele coincidențe, în anul 2006, la 13 ani distanță s-a născut o versiune semnată de australianca Rhonda Byrne, ”THE SECRET”. În vreme ce românul explică fiecare fenomen și stare, oferind cititorului un mecanism plauzibil, argumentat și funcțional, logic și coerent, d-na Rhonda Byrne s-a străduit să prezinte un ”buchet” de interviuri scurte, opinii, afirmații și comenzi voluntariste care se doresc profetice. Până la urmă, dacă vrei să crezi, e bine, dacă nu, e treaba ta. Românul și-a conceput cartea sub forma unor epistole, intitulate lapidar, printr-un comandament,

precum niște legi obligatorii(vezi foto nr. 7, foto nr. 8, foto nr. 9). Modelul ales nu este chiar o noutate, dar este pedagogic și eficient. Deviza lui Rișcuță Honorius este aceasta: ”Omul își face norocul cu mâna sa și cu ajutorul puterii universale”. Între timp, a mai scos pe piața românească un set de concepții și rostuiri: ”Lampa lui Aladin se află în România”(vezi foto nr. 10), ”Manuscrisele secrete ale lui Hipocrate”(vezi foto nr. 12), ”Don Juan în comunism”(vezi foto nr. 13)

CUPE CÂȘTIGATE LA COMPETIȚIILE DE VETERANI
O listă cu rezultate personale care ar fi fost mai extinsă dacă ar fi existat și sponsorizări interesate de promovarea intereselor și valorilor românești probează vocația succesului prin certificarea calităților individuale: cupa Municipiului Sf. Gheorghe(2008), cupa Chindia(Târgoviște, 2008), cupa Municipiului Botoșani(2008), finalist la turneul Municipiului Brașov(2008), semifinalist la Campionatele Naționale, Focșani 2008(turneul ITF), finalist la Campionatele Internaționale ale României(Mamaia, 2008-turneu ITF), câștigătorul turneului de la Marbella(Spania, decembrie 2008, turneu ITF), cupa Arcada(sală), la Galați, ianuarie 2009, cupa Cetatea de Scaun-Suceava(2009), trofeul FIBEC, Câmpina, 2009,(locul I, simplu și locul II, dublu) etc. Dl. Rișcuță a continuat să câștige medalii, diplome și trofee inclusiv anul acesta. Imaginile următoare sunt doar niște dovezi modeste ale performanțelor sale(vezi foto nr. 14, foto nr. 15, foto nr. 16)
PRIETEN CU NADIA COMĂNECI ȘI SURORILE WILLIAMS
Pentru suporterii acestui cotidian, pentru toți nemțenii iubitori de performanță dl. profesor Honorius Rișcuță(vezi foto nr. 20) a avut amabilitatea de a ne oferi câteva imagini speciale. Primele au fost realizate în compania prietenelor sale de o viață, camioane mondiale recunoscute: Nadia Comăneci(vezi foto nr. 17, foto nr. 18 și foto nr. 19, cu un neprețuit autograf al campioanei mondiale!). Pentru că zilele trecuta a fost aniversarea campioanei noastre mondiale la gimnastică, îi urăm din inimă: LA MULȚI ANI FERICIȚI, CU SĂNĂTATE ȘI PROSPERITATE!
TEXT ȘI FOTO: MIHAIL-SORIN GAIDAU


ERRATA!

In ultima parte a acestui articol,”PRIETEN CU NADIA COMANECI SI SURORILE WILLIAMS”, se va citi: Pentru suporterii acestui cotidian, pentru toți nemțenii iubitori de performanță dl. profesor Honorius Rișcuță(vezi foto nr. 20) a avut amabilitatea de a ne oferi câteva imagini speciale. Primele au fost realizate în compania prietenelor sale de o viață, mari campioane mondiale: surorile Williams(vezi ultima imagine, foto 20) si Nadia Comăneci(vezi foto nr. 17, foto nr. 18 și foto nr. 19, cu un neprețuit autograf al campioanei mondiale!). Pentru că zilele trecute a fost aniversarea campioanei noastre mondiale la gimnastică, Nadia Comaneci, îi urăm din inimă: LA MULȚI ANI FERICIȚI, CU SĂNĂTATE ȘI PROSPERITATE!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Diogene spune

    Domnul profesor Riscuta este o capacitate si ne face cinste pt orasul Pt Neamt.Ar putea candida oricand la functia de primar al orasului.Pacat ca nu vrea sa faca politica,desi este un analist politic desavarsit.Felicitari!

  2. MADALINA spune

    SUNT FOARTE MANDRA DE DV , MAI ALES CA ATI FOST DIRIGINTELE MEU , MA BUCUR ENORM SA VAD ATATEA REALIZATI DIN PARTEA DV , SUNTETI SI VETI FII UN MARE CAMPION DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. SE VEDE CA LA DV NU TRECE TIMPUL , ATI RAMAS NESCHIMBAT . VA DORESC TOT BINE DIN LUME DV SI FAMILIEI DV , CU STIMA SI RESPECT MADALINA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate