Harta Comuna Grinţieş Neamţ

0

Comuna Grinties, este situata in extremitatea vestica a judetului Neamt de o parte si de alta a raului Bistricioara. Ea se intinde de la paraiele Prisecani si Pintec pana la varsarea Bistricioarei in lacul de acumulare Izvorul Muntelui  avand o suprafata de 13099 ha. Satele comunei  se insira pe valea Bistricioarei ce formeaza limita dintre muntii Bistritei si Grintiesu Mare – 1762 m si Masivul Ceahlau, dar si afluentii acestuia. Comuna Grinties are in componenta trei sate:

Cea mai veche mentiune documentara cu referire directa la o asezare din regiune o gasim intr-un hrisov a lui Stefan cel Mare din 13 februarie 1458. Atestarea documentara dateaza din 1737 si 1771 pe hartiile lui D. Cantemir si B. Awer completate de A. Vonw Enzely in „General Karte Von Siebenburg-1789”. Comuna a fost numita in prealabil Bistricioara, dar din 1957 va primi numele de Grinties.

Harta Comuna Grinţieş Neamţ

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate