Harta Comuna Gâdinţi Neamţ

0

Comuna Gâdinţi s-a format în anul 1864, fiind o zonă aflată în arenda ţinutului Roman. Prin reforma administrativă a lui Cuza, Gâdinţi devine o comună  subordinată din punct de vedere administrativ judeţului Neamţ. Biserica Sf. Dimitrie construita in 1806 este cunoscută în comună, mai ales prin ctitorii săi, vornicul Dimitrie şi soţia sa Georgeta Bogdan. Biserica este monument istoric, inscrisa la nr. 232 in lista monumentelor istorice. Are forma de corabie, in stil bizantin, lunga de 22 m, lata de 11 m si inalta de 15 m, este zidita din piatra si caramida, mortar si var. Piatra pentru constructie a fost adusa din zidurile Cetatii Noi zidita de Stefan cel Mare pe malul stang al Raului Siret.

Vecinii comunei Gadinti sunt: la Nord comuna Sagna, la Sud comuna Ion Creanga, la Vest orasul Roman si la Est comuna Poienari.

Principalele drumuri care strabat teritoriul comunei sunt din categoria drumurilor nationale DN 15 D (Piatra Neamt – Vaslui) si din categoria drumurilor judetene DJ 207 D (Sagna – Gadinti).

Comuna Gadinti se intinde pe o suprafata de aproximativ 4329 ha, impartita astfel: intravilan 395,65 ha si extravilan 3933,35 ha. Un alt criteriu de clasificare ar fi tipul terenului: teren agricol 1651 ha ( arabil 1274 ha, pasune 241 ha, vii 13 ha, fanete 89 ha si livezi 32 ha), padure 2284 ha, curti/constructii 209 ha, drumuri 70 ha, ape 91 ha si teren neproductiv 26 ha.

Harta Comuna Gâdinţi Neamţ

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate