Guvernul majorează cu 75% indemnizațiile acordate invalizilor, veteranilor și văduvelor de război

0

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate cu 75%, potrivit unei ordonanțe de urgență aprobate de Executiv.

Conform actului normativ, cele trei categorii vor primi indemnizații majorate, de la 1 ianuarie 2017, după cum urmează:

a) pentru invalizii de război

  • marii mutilați și cei încadrați în gradul 1 de invaliditate vor primi o indemnizație de 259 de lei lunar (majorată de la 148 de lei)
  • cei încadrați în gradul II de invaliditate vor primi o indemnizație de 231 de lei lunar (majorată de la 132 de lei)
  • cei încadrați în gradul III de invaliditate vor primi o indemnizație de 196 de lei lunar (majorată de la 112 de lei)

b) pentru veteranii de război și văduvele de război (dacă nu s-au recăsătorit), indemnizația se majorează de la 92 de lei la 161 de lei lunar.

Indemnizațiile aflate în plată nu au fost majorate din 2008.

Majorările vor fi aplicate cu încadrarea în bugetele anuale, ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, aprobate, potrivit legii.

Totodată, în ședința Executivului, a fost aprobată o hotărâre de guvern pentru menținerea cuantumului ajutorului anual la 335 lei, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice.

De această măsură vor beneficia 13.677 de persoane, din care 12.880 persoane plătite de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, 412 persoane de către Ministerul Apărării Naționale, 384 de persoane de către Ministerul Afacerilor Interne și o persoană plătită de Serviciul Român de Informații. Sumele pentru plata ajutorului anual se suportă din bugetele instituțiilor menționate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate