Guvernul a aprobat proiectul Consiliului Județean Neamț pentru construirea unui spital nou

0

Guvernul României a aprobat proiectul Consiliului Județean Neamț pentru construirea unui spital nou în județul nostru. Decizia a fost anunțată în cursul zilei de 22 februarie 2023, investiția din Neamț fiind una dintre cele 27 aprobate la nivel național.

„Guvernul României a aprobat lista celor 27 de obiective de investiții finanțate din Programul Național de Redresare și Reziliență, la propunerea Ministerului Sănătății și Neamțul este unul dintre județele care vor avea spital nou! Este o veste minunată, pe care am așteptat-o cu mari emoții! Datorită unuia dintre cele mai mari proiecte ale Consiliului Județean, suntem beneficiarii unei astfel de investiții extrem de necesară pentru sistemul medical nemțean. De-acum au trecut etapele care depindeau și de alții! E scris negru pe alb că județul Neamț, prin proiectul Consiliului Județean, va avea un spital nou și mingea e în curtea noastră, a administrației județene! Nu ne rămâne decât să lucrăm cu motoarele turate pentru a implementa acest proiect.

Viitorul spital, care va fi la limita municipiului Piatra Neamț cu comunele Gârcina și Girov, va primi fonduri prin PNRR pentru construcție clădire nouă, aparatură medicală necesară, plus sisteme performante de digitalizare pentru realizarea fișei de observație electronică a pacienților.

Deși mulți poate nu au crezut în acest vis al meu, iată, construim aici, la noi la Neamț, datorită unui proiect pentru care s-a muncit mult, ani la rând, și în care eu am avut încredere. De acum ne trebuie putere și determinare. Iar la finalul investiției se vor asigura servicii de sănătate la standarde europene pentru pacienții din Neamț și din alte zone, dar și condiții deosebite pentru angajații care își vor desfășura activitatea în viitoarea unitate medicală“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț“, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare este extrem de necesar, având în vedere că actualele clădiri ce compun ansamblul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț prezintă neconformități majore din punct de vedere al securității la incendiu, neconformități în asigurarea gabaritului căilor de evacuare, iar instalațiile de detectare, semnalizare și alertă în caz de incendiu, acolo unde există, nu sunt în stare de funcționare la parametrii tehnici actuali.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate