Grupare specializată în contrabanda cu tigări destructurată

0

Politistii Serviciului de Combaterea a Criminalitătii Organizate Neamt sub coordonarea Brigăzii de Combatere a Criminalitătii Organizate Bacău, în cooperare cu Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt, Brigada de Combatere a Criminalităti Organizate Suceava, Directia Generală Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Neamt, Grupările Mobile de Jandarmi Bacău si Suceava si structuri specializate de informatii, au desfăsurat, în perioada 31 mai – 01 iunie 2011, o actiune în judetele Neamt si Suceava pentru destructurarea unui grup infractional organizat, compus din 20 de persoane suspecte de activităti ilegale cu produse accizabile.

În cadrul actiunii au fost efectuate 30 de perchezitii domiciliare, în urma cărora au fost identificate 4.880 de pachete de tigări, respectiv 97.600 de tigarete de provenientă străină, suma de 58.800 de lei si 3.550 de euro, bani proveniti din comercializarea ilegală acestora, precum si 2 autoturisme folosite în activitatea infractională. Cantitatea de tigarete si sumele de bani au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două autoturisme au fost indisponibilizate. În fapt cele 20 de persoane sunt membrii unei grupări de criminalitate transfrontalieră, formată din cetăteni români si cetăteni moldoveni, care au desfăsurat activităti de contrabandă si evaziune fiscală prin comercializarea ilicită a tigaretelor provenite din Ucraina si Republica Moldova. Prin valorificarea produselor din tutun, cele 20 de persoane au obtinut venituri considerabile, aducând prejudicii la bugetul consolidate al statului. Membrii grupării au fost condusi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamt în vederea audierii. Fată de opt persoane procurorul a luat măsura retinerii pe bază de ordonantă de retinere, iar fată de alte patru persoane măsura interdictiei de a părăsi tara. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabandă, complicitate la contrabandă în formă continuată, evaziune fiscală si abuz în serviciu.


Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate