Grup infracţional specializat în contrabandă cu țigări și alcool, destructurat de DIICOT

0

 

Polițiștii de combaterea criminalității organizate din Neamț,  cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au destructurat, în urma a 36 de percheziţii desfășurate ieri, o grupare specializată în contrabandă calificată cu țigări și alcool. 5 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind introduse în arestul I.P.J. Neamţ.

La data de 2 august a.c., poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Neamţ, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, au desfăşurat 36 de percheziţii domiciliare, în localităţile Piatra+Neamţ, Săvineşti şi Dumbrava Roşie, într-un dosar penal de contrabandă cu produse supuse accizării.

În urma acțiunii au fost ridicate, în vederea confiscării, 149.100 de ţigarete, 120 de litri de alcool, 25 de telefoane mobile, 19.420 de lei, 350 GBP şi 250 de Euro.

24 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Neamț, pentru a fi audiate.

Faţă  de trei femei de 27, 29 şi 31 de ani şi faţă de doi bărbaţi de 47, respectiv 57 de ani, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Persoanele în cauză au fost introduse în arestul I.P.J. Neamţ, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea şi aderarea la un grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu produse supuse accizării.

Astăzi, faţă de cele cinci persoane, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ a dispus măsura controlului judiciar.

În acțiune au fost angrenați și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Bacău şi Iaşi, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Neamţ şi G.J.M. Bacău.

S-a beneficiat și de sprijinul câinelui poliţist Odek din cadrul S.I.C.E. – I.P.J. Neamţ.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate