Gropi în asfalt/ Poliția Locală Piatra-Neamț amenință cu amenzi

Trei operatori economici  care au efectuat lucrări ce au necesitat spargerea asfaltului de pe mai multe artere de circulație rutieră și pietonală din Piatra-Neamț au fost somate să readucă terenul respectiv la starea inițială.

Polițiștii Compartimentului Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale Piatra-Neamț s-au autosesizat cu privire la faptul că pe străzile Aleea Tineretului (zona Ștrand) , Mihail Sadoveanu, B-dul Republicii, Durăului, Calistrat Hogaș, atât pe trotuare cât și pe carosabil, în urma săpăturilor pentru refacerea canalizărilor sau montarea cablurilor electrice și de telefonie, terenurile nu au mai fost aduse la starea inițială de către beneficiarii lucrărilor, creîndu-se astfel disconfort atât în traficul rutier cât și în cel pietonal.

În cazul în care cei trei agenți economici nu vor reface carosabilul și trotuarele în termenul prevăzut de lege, sunt pasibili de sancțiuni contravenționale prevăzute de art. 26, al. 1, lit. E din Legea 50/1991 RA – privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii ( amenzi de la 50.000 la 100.000 de lei) și de art. 4, pct. 4 din HCL 218/2008, privind stabilirea condițiilor de eliberare a autorizațiilor de racorduri și branșamente la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Piatra-Neamț (amenzi cuprinse între 2000 și 5000 de lei).”, se precizează într-un comunicat emis de Poliția Locală Piatra-Neamț

De asemenea, potrivit Hotărârii Consiliului Local Piatra-Neamț nr. 245/2017, ”pentru lucrările de investiții ale rețelelor edilitare, extinderi, modernizări sau înlocuiri care se realizează cu afectarea rețelei stradale a municipiului, este obligatorie refacerea carosabiluilui pe toată lățimea benzii/benzilor de circulație care au fost afectate de lucrările de săpătură. Nerespectarea articolului menționat anterior atrage după sine sancțiuni contravenționale.

- Apreciază pagina -

2 Comentarii
  1. Varga Szandor Andrasz spune

    Inlocuire coloana transport distributie gaze naturale .

  2. Marius spune

    Stie cineva care a fost treaba cu sapaturile astea? Au bagat niste tevi cu diametrul de aprox. 20 de cm…S-au miscat super repede, trebuie sa recunosc, i-am vazut mobilizati si duminica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate