Dragoș Chitic, Vasile Vișan, Bordei Marin, Zăpor Vasile, Casapu Alexandru și Apopii Mihai au luat câte 3 ani cu suspendare în primă instanță

Dragoș Chitic, Vasile Vișan, Bordei Marin, Zăpor Vasile, Casapu Alexandru și Apopii Mihai au luat câte 3 ani cu suspendare în primă instanță pentru un schimb de terenuri făcut în anul 2010, între Primărie și o persoană.

Fiind vorba despre o condamnare în primă instanță efectul este doar asupra imaginii celor condamnați. Nu credem că se va ajunge la vreo demisie a primarului Dragoș Chitic.

Dincolo de faptele imputate celor de mai sus , asupra cărora nu ne pronunțăm pentru că nu am studiat subiectul, ne permitem să emitem doar căteva opinii asupra comportamentului absolut greșit al inculpaților care în loc să iasă public și să consume, să explice subiectul au arătat o imagine de oameni vinovați, cu musca pe căciulă. Nu știm cine i-a învățat să stea cu capul la cutie, dar și judecătorii sunt oameni și când văd că cel acuzat nu se luptă cu toate mijloacele pentru aș dovedi nevinovăția …

Un alt aspect de care nu discută nimeni este modul în care se ajunge la o condamnare pentru o astfel de faptă care, și reală să fie, ar face parte din zecile de combinații și furăciuni făcute cu terenurile din Piatra-Neamț, pe care nimeni nu vrea să le vadă.

Ca opinie, credem că Chitic și Apopii nu prea au înțeles cu ce se luptă, ce e în spate, care e miza, care este direcția, iar în consecință s-au trezit cu condamnări într-un dosar unde mai toată lumea zicea că vor fi achitări.

Iosub Robert

Update: Reacția lui Dragoș Chitic cu privire la condamnare

Astăzi Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat ca primă instanță într-o speță în care m-am aflat alături de alte cinci persoane, pentru o faptă din urmă cu peste 9 ani, apreciată de către DNA ca fiind nelegală. 
Este o decizie neașteptată, nedreaptă și neconformă cu adevărul. Achitarea ar fi fost soluția corectă în ce mă privește, mai ales că nu există nicio probă, directă sau indirectă, care să conducă spre un altfel de verdict. Încălcarea legii nu se regăsește în modul meu de a fi, în principiile mele de viață și nu există în trecutul meu fapte de care să-mi fie frică sau rușine. Nu este o sentință care să producă efecte, pentru că nu este definitivă. Mă voi lupta în continuare cu demnitate pentru a-mi demonstra nevinovația în instanța de apel. În perioada următoare voi analiza cu mare atenție în ce măsura, în astfel de condiții , mai merită să deții o funcție administrativă in România.

- Apreciază pagina -

1 Comentariu
  1. Varga Szandor Andrasz spune

    Un om de onoare si-ar da demisia . Dar la Piatra Neamt, orasul lui pinalty, mai subtire cu onoarea in primarie .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate