Fără bani pentru a renova bucătăria, o grădiniță din Piatra-Neamț ori se închide, ori apelează la o firmă de catering

17

Grădinița cu program prelungit “Floare de colț” din Piatra-Neamț este una dintre multele grădinițe din județul Neamț care se confruntă cu o situație critică în apropiere de începerea noului an școlar.bucatarie

Bucătăria este nerenovată de zeci de ani, iar o investiție de reabilitare a acesteia ajunge, conform declarațiilor doamnei director, la circa 100.000 lei (1 miliard de lei vechi), finanțare care ar trebui să vină din zona administrației locale, dar care lipsește cu desăvârșire. Micuții au beneficiat până în acest an de mâncare gătită într-o bucătărie care nu a mai fost reabilitată de la inaugurarea grădinței, în urmă cu mai bine de 40 de ani.

Întrucât bucătăria nu mai poate fi practic utilizată, conducerea grădiniței are doar două variante: ori intră în reabilitare, cu grădinița închisă la începerea anului școlar, ori apelează la o firmă de catering.

gradinita-marateiMâncarea micuților era oricum plătită de părinți, aproximativ 10 lei de copil pe zi,  iar conducerea grădiniței a declarat că negocierile cu firma de catering care va participa la licitație nu vor depăși sumele alocate până acum. Deci în aceiași bani, micuții vor consuma produse alimentare oferite de o firmă de catering, nu de bucătăria grădiniței, ca până acum.

Unii părinții înteleg situația și nu aduc acuzații conducerii grădiniței, sunt de acord și cu varianta de a fi angajată o firmă de catering, însă reclamă lipsa de implicare a autorităților locale în reabilitarea unităților educaționale. Alți părinți suspicionează crearea acestei situații în mod intenționat de către conducerea școlii de care aparține grădinița în vederea contractării unei anumite firme care să facă mâncarea.

Credem că niciunui ales local nu i-ar plăcea ca propriii copii să beneficieze în anul 2016 de niște condiții care parcă s-au oprit în timp, de dinainte de Revoluție. Desigur că acestea nu sunt singurele probleme din sistemul de învățământ din Neamț, probleme care au ajuns deja la cunoștința ISJ Neamț și a Primăriei. Probleme sunt și legate de personal, de blocarea posturilor după pensionare și multe alte probleme pe care directorii de unități de învățământ trebuie să le gestioneze de unii singuri, fără a beneficia de un minim sprijin din sfera administrativă și să nu uităm că vorbim de o majoritate de directori numiți pe criterii politice care nu au nimic de-a face cu managementul unei instituții de învățământ.

Părinții se plâng, au dreptate, directorii se plâng, dar nu fac nimic concret, iar cel mai mult au de suferit copiii care sunt sau ar trebui să fie prioritatea zero a oricărei administrații locale.

Vă spunem însă că aceste probleme nu sunt imposibil de depășit. Am găsit edili în România care au putut face minuni, ba chiar cu bani mai puțini și există zone rurale în județe vecine care au grădinițe proaspăt renovate și copii fericiți. Singura diferență este că acolo se vrea, iar în Neamț nu. gradinita-folare-de-coltDe ce nu se vrea? Pentru că nu vrem să înțelegem că directorii trebuie să fie oameni competenți nu doar oameni agreați politic și uite așa avem o mulțime de manageri de școli și grădinițe care în primul rând trebuie să recupereze banii pe care i-au dat ca mită pentru ocuparea postului, iar restul lucrurilor contează mai puțin. Ne uitam la grădinița de care facem vorbire și făceam un calcul simplu, că dacă ar fi pus deoparte 1 leu pe zi pentru bucătărie aceasta ar fi fost funcțională azi, dar și leul acela pe zi pus deoparte înseamnă viziune managerială, înseamnă perspectivă, planificare și multe alte lucruri pe care sărmanii directori numiți politic nu au de unde să le știe și chiar dacă le știu nu au de ce să le aplice pentru că peste 4 ani se schimbă iar puterea politică și vin alți directori.

Tot azi am înțeles de ce nu se mișcă absolut nimic în direcția care trebuie. Pentru a ajunge să pozăm în bucătăria nefuncțională a grădiniței, coordonatorul grădiniței a cerut acordul administratorului, care a cerut acordul doamnei director de la școala de care aparține grădinița, director care a spus că nu își dă acordul decât dacă este de acord și Inspectoratul Școlar. La Inspectoratul Școlar domnul inspector era plecat, așa că doamna director ne-a refuzat. A fost nevoie să îl deranjăm pe domnul inspector general Stan Viorel care se afla într-o ședință la București și care, ca de obicei, a dat dovada de maximă transparență și a aprobat să facem fotografii. Nici așa nu a fost bine, directorul școlii care administrează grădinița a trebuit să trimită SMS și să aștepte confirmare de la Inspectorat etc.

Nu știu cum vedeți dumneavoastră o asemenea situație în care directorul unei instituții de învățământ de stat este atât de opac și nu este capabil să își asume o fotografie din propria ogradă. Cum să avem vreodată pretenția de la un asemenea director să se zbată, să ceară ajutorul și să insiste pentru rezolvarea unor probleme, atât timp cât nu știe cum să le ascundă mai bine.

Și pentru că este simplu să critici, dar mai greu să vii cu soluții, așteptăm din partea școlii care administrează grădinița, în 24 de ore, pe adresa redacției ([email protected]) o scrisoare deschisă semnată și stampilată în care să se expună situația bucătăriei și sumele de bani care sunt strict necesare pentru funcționarea bucătăriei și a sălii de mese (plita și mobilierul din sala de mese). Vom merge noi cu problema lor să căutăm soluții de finanțare și dacă le găsim, în mod justificat vom solicita demisia întregii conduceri a școlii de care aparține această grădiniță.

Problema reală nu este că această grădiniță nu va mai folosi bucătăria și banii vor merge la o firmă norocoasă, ci faptul că se dă startul externalizărilor de acest gen și vom ajunge ca responsabilă de ce mănâncă micuții noștri să fie o firma de prin nu știu ce apartament sau sat, iar mâncarea să fie din ce în ce mai proastă, deoarece licitațiile se câștigă la preț și din acel preț trebuie să mai iasă și profit spre deosebire de bucătăriile proprii unde noțiunea de profit nu există.

I.R. & I.M.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
17 Comentarii
 1. ioana spune

  „Unii părinții înteleg situația și nu aduc acuzații conducerii grădiniței, sunt de acord și cu varianta de a fi angajată o firmă de catering”
  Situatia nu a fost prezentata parintilor – sunt invocate documente care deodata nu sre mai gasess.
  Poate conducerea scolii nu stie ca participarea parintilor la luarea deciziilor mai ales atunci cand e vorba doar de bani din buzunarele lor este reglementata prin lege. Dna dir. nu cunoaste legislatia. nici nu stie ca e in afara ei atunci cand declara linsitita ca nu mai raspunde de sanatatea acestor copii. ca firma e responsabila. uite ca nu e asa. o firma verificata o data la cateva luni de DSP nu are nici o legatura cu meni-ul zilnic ce trebuie verificat la prepararea hranei de catre un cadru medical. conducerea se bazeaza, asa cum a declarat coordonatoarea gradinitei, ca acesti copii nu spun acasa. urat din partea doamnelor sa si declare acest lucru cu fruntea sus. pai copiii spun doamnelor, asa cuma spus un copil ca a primit un ficat verde in farfurie si i l-a schimbat o doamna. se va ajunge la plangeri penale pentru punerea in pericol a sanatatii acestor copii si neasigurarea hranei corespunzatoare.
  Conducerea nu are habar ca alti directori de scoli cunosc ca legea nu le permite sa se implice in achizitionarea acestor servici de catering pe banii parintilor. Nu aveti dreptul stimata conducere sa gestionati banii parintilor fara consulatrea sio acordul lor. E fapta penala.
  Stimata conducere, LEGEA aia pe care o ignorati nu va ramane doar in Monitorul Oficial.
  Doamna dir gradinita sta pe un butoi de pulbere si daca vi se ascund informatii gresiti plecand capul. V-a informat coordonatoarea ca vineri parintii de la propria grupa s-au revoltat?
  Nu numai parintii care au trimis la toate institutiile acel memoriu vestit s-au revoltat ci toti stau ca pe ace.
  Se pare ca ne ignorati, dar noi nu va putem ignora!

 2. Raluca spune

  S-a speculat pe baza faptului ca anul trecut au fost probleme de igiena in bucatarie si daca tot au fost parintii nemultumiti hai sa schimbe si ei ceva(catering)…..si hopa acum nu e functionala bucataria. Atunci era doamna director? imi amintesc ca era tot personalul inflamat de inchidere…….si totul era bine atunci….
  De ce faceti ce va comod dvs???
  La copii ar trebui sa va ganditi nu la cum bate vantul…
  Nu conteaza ca suntem nemultumiti noi conteaza sa va faceti mersurile. Succes!

 3. mary spune

  Nu ar fi rau daca ne-am uni toti parintii si sa mergem la gradinita,sa nu ne lasam copii sa intre la ore pana nu iese cineva din conducerea gradinitei sa si sa ne dea explicatii, de ce s-a luat hotararea ca aceasta firma de catering sa dea masa copiilor nostri si nu alta firma de catering din acest oras…spre ex.Palina care duce mancare foarte gustoasa si de calitate la Scoala nr 2 iar parintii sunt foatre multumiti.
  De ce nu s-a permis accesul la sedinta a comitetului de parinti pe gradinita,cand s-a luat hotararea de catre d-na directoare , ce firma de catering sa furnizeze mancare la ceasta gradinita?De ce trebuie sa hotarasca altii pentru copii nostri,pentru sanatatea lor?Ce, sta d-na directoare cu, copilul in brate la ora 2 noaptea cand varsa si are diaree de la tocanita de cartofi de la gradinita?
  Daca in anii trecuti eram foarte suparata pentru ca triajul de la cabinetul medical nu se facea cum trebuie, ca si in prezent dealtfel…(sa-mi spuna si mie cineva cum dracu poti sa vezi in usa cabinetului daca copilul are gatul inflamat ,fara nici o sursa de lumina ,,lanterna, lumina de la geam” ),de asta ajung in clasa copii cu rosu in gat ,secretii nazale pana in gura si cu tuse productiva si nu se ia nici o atitudine nici din partea asistentelor nici din partea educatoarelor……Nici nu ma mir ca ,copilul meu mergea la gradi 1 saptamana si trei statea acasa cu antibiotice.RUSINE ASISTENTELOR DE LA GRADI CA N-AU NICI O LEGATURA CU PROFESIONALISMUL!!!!!
  cat despre anul acesta ,daca nu m-am mai confruntat cu racelile, m-am confruntat cu VARSATURILE,DIAREEA DESHIDRATEREA, DURERILE DE BURTICA, de la MANCAREA DE LA GRADINITA!!!!!!!!!!!! Am ajuns de 3 ori in urgenta la pediatrie cu fetita de 5 ani din cauza mancarii de la gradi..de i-au pus si perfuziii ca sa o echilibreze din cauza deshidratarii
  Cand le-am spus doamnelor asistente despre problemele cu care m-am confruntat ,cu fetita de la mancare, mi-au spus ca nu cred ca este de la mancarea de la gradi, ca este foarte gustoasa…..DAR SE INCEARCA SA SE ASCUNDA MIZERIA SUB PRES…. De ce nu se spune ca ciorbele se aduc de la Metro CONGELATE si sunt date acestor copii nevinovati De ce nu se ia nici o atitudine cu privire la acest lucru, sa manance ei asemenea ciorbe si nu copii nostri nevinovati.
  dar totusi au avut curajul d-nele asistente si mi-au spus ca au un caiet cu toate problemele semnalate de parinti,cu semnatura coordonatoarei si d-nei doctor,….au spus ca desi le-au cerut gramajul mancarii celor de la catering nici pana acum nu l-au primit, ca desi au cerut un anumit meniu,nu s-a respectat, ca desi au cerut un anumit fel se biscuiti si batoane cu cereale s-a dat altceva copiilor, ca la gusterea de ora 10 s-a taiat o banana in 4 si s-a dat copiilor, ca se da jumatate de ou la micul dejun, ca intr-o zi s-a dat PAPARA si ca cascavalul era atat de tare ca iti rupeai dintii in el…….si cu toate acestea NU S-A LUAT NICI O ATITUDINE DIN PARTEA CONDUCERII SI ASISTENTELOR CAT SI A COORDONATOAREI. RUSINE SA VA FIE!!!!!
  Cand imi iau copilul acasa seara e lihnit de foame. Cand imi mai desfacea desertul pe holul gradinitei ?niciodata. Acum pur si simplu il infuleca. bietii nostri copiii ce trebuie sa indure……
  RUSINE INTREGII CONDUCERI A GRADINITEI FLOARE DE COLT!!!!!!
  VREM REZULTATE POZITIVE CU PRIVIRE LA ACEASTA PROBLEMA!!!!!
  VREM SCHIMBAREA FIRMEI DE CATERING CU ACORDUL PARINTILOR ,CA DOAR SUNT COPII NOSTRI SI NU AI DIRECTOAREI!!!!!!!!!

 4. Monica savin spune

  Eu de felul meu sunt pacifista si intelegatoare-haideti sa facem un mic efort,de fapt nu un efort ci datoria, fiecare dupa functie si putere,astfel incat aceasta gradinita sa redevina vestita „gradinita cu pretentii”, ca suntem de rasul orasului si huiesc ziarele. Se pare ca va place asa,in loc sa fiti mandri de unitatea pe care o gestionati si conduceti

 5. elena spune

  Stimata doamna directoare a Scolii Daniela Cuciuc, va solicitam cu respect, detalii legate de modul de atribuire catre „Experience catering” a contractului de furnizare a meselor pentru copii de la Gradinita Floare de Colt.
  Copilul meu frecventeaza cursurile acestei gradinite, si desi nu este vreun mancacios, spre deosebire de anul trecut cand mai ciugulea cate ceva din mancarea facuta in gradinita, anul acesta vine zilnic lihnit de foame.
  Si cum ar putea sa fie altfel cand primeste ca portie o jumatateeeeeee de ou, spre exemplu.Sau cascaval in care nu ii intra dintii.
  Oare cum , dintre toate firmele din orasul asta, tocmai aceasta despre care se stie foarte clar, ca face parte din acelasi lant cu depozitul de produse congelate, a castigat se pare foarte usor contractul…sau mai bine zis „i s-a pus pe tava”?
  Pe ce criterii s-a facut aceasta alegere?
  De fapt n-a fost vorba de o alegere ci de un cadou catre firma respectiva., evident
  Dumneavoastra ce fel de om sunteti?Chiar va castigati capital politic , financiar sau cine stie ce alta natura pe pielea unor copii de 3-6 ani?
  Rusine, mare rusine!
  Asteptam cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.Poate ne lamuriti luni , cand incepe gradinita.
  O sedinta ar fi binevenita, cu dumneavoastra , care sa ne expuneti „live” , daca aveti curajul.

 6. Laura spune

  Chiar in acest judet nu vede nimeni ca aceasta directoare nu a facut si nu face nimic pt.aceasta gradinita.In acea gradinita sunt niste cadre didactice de exceptie, de ce le este frica de aceasta femeie care nu a facut nimic.Alooo aude,vede cineva aceste articole si comentarii ale parintilor???Inspectoratul scolar,Primarie,Prefectura,CJ,DSP,ce faceti???!!!

 7. ioana spune

  da asa e. sa iesim in strada. parintii, pentru ca e raspunderea lor. pe unii nu ii pot intelege ca lasa copilul si nu se gandesc sa verifice, sa vada ce si cum ii este copilului in urma sa. dar ei sunt de buna credinta si nici nu gandesc ca nu ar fi totul in regula. pentru ca o parte din personal indeamna parintii sa taca, ca e bine asa, numai sa nu mai fie pomenit numele gradinitei in presa. le e frica desi nu au de cine si de ce. doar personalul cu coloana vertebrala recunoaste ca mancarea e rece, ca se chinuie copiii de trei ani sa inghita cascavalul intarit si facut ca opinca plasat peste o mamaliga care s-a racit pe drum denumita in total papara. ca ciorba e plina de smantana rece si sleita, ca acesti copii mananca pe rand si la cei din urma mancarea e gretoasa si rece. . .ca ciorba e din cutii congelate de la metro si carnea congelata … dar parintii nu stiu ca sunt de buna credinta si intreaba. . . si raspunsul e sa fie liniste sa taca lumea. . .
  da, parintii, pentru ca ei nu au fost intrebati macar daca sunt de acord cu aceasta mizerie de catering.
  sa stie parintii ca portiile de mancare nu mai sunt ceea ce au fost in prima saptamana, ca sunt din ce in ce mai mici, ca una cere medicul in menu si alta se aduce. ca acum raspunderea pentru ce se pune in oala nu mai revine cadrelor medicale. si ca din acei 9 lei in oala se regasesc maxim 6. dupa vorba unui reprezentant al firmei, sunt privati si trebuie sa faca profit. Sa faca profit la praznice si pomene nu cu mancarea unor copii ce merg la gradinita de stat, gradinuta care functioneaza in scripte cu program prelungit si bucatarie proprie. si desi li s-a pus in vedere de OPC sa afiseze gramajul nu au facut/o nici acum.
  Deci, stimati parinti deschideti ochii si vedeti ca va ajung copiii acasa rupti de foame.asta e termenul cel mai elegant. uitati-va cum infuleca efectiv gustarea aia minuscula de la ora 4. cat era portia inainte si in ce s-a transformat acum.
  Dincolo de acest lucru care afecteaza direct acesti copii nevinovati, ne intrebam de ce alte firme nu au avut acces la asa zisa licitatie? joi se anunta ca se introduce catering si vineri e primita doar o firma. luni incepea scoala. . . . cine , cum a participat legal si corect la aceasta negociere directa???? Si cel mai important. sunt banii nostri, copiii nostri, unde este acordul nostru, al parintilor? nicaieri. pentru ca directorul a declarat in consiliul de adminstratie ca gradinita nu are autorizatie. Minciuna! Consiliul de administratie abia acum afla adevarul si realizeaza ce a fost de fapt in spatele acestei porcarii.
  Toate autoritatile au declarat ca nu e normal la prescolari catering, Verbal, au fost persoane din cele ce au au facut control (primarie, DSP) care au declarat ca nu si-ar da propriul copil la asemenea circ si totusi. . . fiecare lasa in seama altuia rezolvarea.
  Ca sa stie toata lumea: bucataria este functionala. Cu nimic mai prejos decat alte bucatarii din aceasta urbe. Aici s-a facut intentionat si cu indiferenta pentru copii introducerea cateringului. Asa cum au mancat in luna iunie puteau consuma mancarea gatita proaspat si buna de la gradinita.
  Pentru toti cei care nu stiu, inchiderea gradinitei nu a fost determinata de bucatarie ca si dotare. Deci?????? ascundem, ascundem, pe pielea copiilor?????
  Contractul se va incheia in decembrie iar daca se incearca o prelungire cum s-a facut si prima data vor fi si plangeri penale. parintii sunt hotarati sa nu mai achite nici masa in noiembrie. . . .sunt copiii nostri si sunt si banii nostri pana la urma. nici o sedinta, nici o discutie, nici o propunere, nimic. totul bagat sub nas. nu e chiar asa.

  Pentru redactie: ati declarat in cele de mai sus ca puteti fi si sprijinul nostru. fiti macar permitand afisarea acestor mesaje.

  1. Ana spune

   Foarte bine spus. Mai trebui adaugat ca pe langa portiile mici, reci, s.a.m.d, copii nostri mai sunt si intoxicati, se umple de bube, acuza dureri de burtica. Deci ce fel de mancare e?

 8. Mihaela spune

  Domnule ,,ziarist”,cu cat ati fost platit de directoare si firma de catering sa scrieti asa un articol in moment ce toata lumea era in vacana.Prin asta s.a dorit introducerea firmei fara a fi intrebati parintii.Pe banii lor si sanatatea copiilor acestea primesc ciorbe congelate din metro si carne carne congelata transformata in laturi reci, numite mese.Prostia e prea mare pt.a avea constiinta incarcata.

  ADMIN: Numarul nostru de telefon este 0765.234891 venim oricand sa facem un reportaj cu nemultumirile parintilor daca ne cheam acineva.

 9. Emilia spune

  Foarte urat.

 10. Mihaela spune

  Bun… pana aici! ati primit ceva de la conducerea gradinitei?ati rezolvat ceva? acolo nu se vrea.si atat.

 11. Ovidiu spune

  In acest articol este vorba despre o Gradinita, despre copiii acestei urbe, care sunt viitorul nostru si de la care avem așteptări. Nu parcările, autostrada sau pistele de biciclete sunt subiectul ci viata si viitorul acestei tari. Lipsa de reacție a autorităților ar trebui sa ne pună pe ganduri si sa-i luam la întrebări pe cei in drept sa dea o rezolvare acestei probleme. De ce nu sunt bani pentru reabilitarea grădiniței, veche de peste 40 de ani, de ce se fac reduceri de personal fără sa se ia in calcul nevoile si securitatea copiilor, de ce s- a luat personalitatea juridică a grădinițelor din Neamt, singurul județ din tara in aceasta situație si ilegal, daca citim legea învățământului care spune ca orice Gradinita cu peste 5 grupe si peste 100 de copii trebuie sa aibă personalitate juridică. Daca grădinițele s-ar gospodari singure si nu prin intermediul școlilor coordonatoare, care dau bani grădinițelor doar ce le curge printre degete, situația ar sta altfel. Ieșiți in strada stimați parinti si educatori, faceți ceva pentru copiii voștri si dați de pământ cu acești incompetenți care conduc acest oraș, luați atitudine daca vreți sa se miște ceva, altfel aceste probleme vor exista si peste 10 si peste 20 de ani. Nu uitați ca fiecare popor isi merita conducătorii pe care ii are.

 12. marcel spune

  NU va Panicati ! UITE mai e PUTIn si e GATA Careffour la Noi la P Neamt , Ori dupa cum poate Cunoasteti ,la Careffour se poate Servi si masa , Cred ca e Singurul atuu , pe care il au in fata celorlalti : Lidl , Penny , Profi , Kf ,desi la Kf se poate manca , dar numai mici , carnati Turingen , ORi numai daca nu esti GICA din Lala Band , poti manca mici in fiece zi , pe cand la Careffour au si altceva , mancare calda , asa fel incat la ora mesei , Micutii pot fi dusi de Doamna, ori cineva de la,, Gradi ,, se poate duce la Shopping la raionul respectiv din Supermarket si cumpara ,de mancare , mancare care sa Nu Fie Standard , aceeasi ptr Toti , UNul poate vrea Piure cu snitel , altu Ostropel de Pui , la Raionul respectiv gasesti mai multe feluri si de calitate , cel putin la IS si BT ai de unde Alege ,

 13. FLORIN spune

  Dupa cum arata toate gradinitele din oras iti dai seama ce hoti fara scrupule au condus acest oras .

  Ca orasul sa aiba datorii de 100 milioane la banci si tu sa nu ai gradinite moderne,infrastructura,piste pentru biciclete,parcuri si si locuri de joaca moderne….sa nu ai NIMIC din toate astea este nemaiauzit.

  Hotiile din acest oras si modul in care au fost sifonate sumele COLOSALE de bani intr-un dispret si o batatie de joc criminala,pe fata….se datoreaza cetatenilor acestui oras care prin comportamentul indolent din ultimii 15 ani au validat si re-validat continuu hotii care au distrus acest oras.

  Aceasta populatie imbecila si manelizata aruncatoare de gunoaie si scuipatoare de seminte isi merita soarta de gindaci striviti de toti hotii si smecherii care si-au batut joc de ei si i-au furat pina la os.

  Paragina si degradarea din aceasta urbe este dupa chipul si asemanarea celor care traiesc in acest oras si accepta sa fie furati si umiliti zi de zi.

  Daca nu inteleg sa iasa in strada si sa-i traga la raspundere pe cei care le fura bani din buzunare atunci inseamna ca vor muri prosti asa cum s-au nascut.

  DNA=PARCHET=IPJ sunt institutii inutile si compromise care patroneaza de 20 de ani hotiile si jaful colosal din tara asta.

  1. xx spune

   Decit cu o pista de biciclete ca cea de pe Cuiejdi mai bine lipsa.Stiti cit a costat? Aproximativ 500m a costat 44 mil roni=10 mil euro=20 mil euro/km mai scumpa chiar decit autostrada Bekhtel cea mai scumpa din Europa

   1. tautu gabriela spune

    Cat???? Vorbiti serios???

    1. Emilia spune

     Urat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate