GHID pentru a paria pe Counter Strike Global Offensive!

0

Vrei să îți diversifici lista pariurilor, dar nu știi cu ce să o completezi? Counter Strike Global Offensive este un joc pe care îl poți lua în considerare deoarece este plin de suspans și acțiune, fiind una dintre cele mai populare versiuni de CS. El a ajuns în topul preferințelor pentru că are o grafică impresionantă, este mai detaliat decât alte versiuni de Counter Strike, este mult mai intens și premiile din competiții sunt mult mai mari.

Un aspect foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere când vrei să pariezi pe CS:GO este acela că ai nevoie de cunoștințe minime despre joc pentru a-l putea înțelege și pentru a putea să decizi ce predicții sunt viabile. În mediul online ai mai multe agenții care au o secțiune de pariuri specială pentru eSports, dar înainte de a-l alege pe primul pe care-l găsești, e bine să știi și care îți aduce cele mai bune avantaje. Un bun exemplu este Maxbet pentru că are un Maxbet bonus incredibil, pe lângă ofertele și promoțiile disponibile și la alte categorii de jocuri.

Ce este CS:GO și cum se joacă?

Counter Strike Global Offensive este o versiune a clasicului Counter Strike care a fost pentru prima oară lansat în Iunie 1999. Versiunea nouă a jocului a apărut în august 2012 și respectă tematica și regulamentul predecesorului său.

CS:GO este un joc video multiplayer tip FPS (“First Person Shooter”) a cărui acțiune se desfășoară pe diverse hărți, generate aleatoriu, între două echipe a câte 5 playeri – Teroriștii și Contra-Teroriștii, altfel spus, “Băieții buni” și “Băieții răi”. În cadrul competițiilor, un meci este foarte complex, el fiind constituit din mai multe lupte, date pe mai multe hărți.

Fiecare zonă de bătaie este diferită, având un design aparte. Pe fiecare hartă se fac 30 de runde de joc, iar pe lângă, există posibile seturi adiționale de overtime, a câte 6 lupte per set, dacă la finalul primelor 30 scorul este egal, de 15 la 15. Dacă și overtime-ul este egal, de 3 la 3, se adaugă un nou set tot de 6 runde, procesul repetându-se până când una dintre echipe are cel puțin 1 punct în plus.

Odată început meciul, fiecare echipă are ca scop eliminarea echipei adverse în cel mult 2 minute și 10 secunde. În primele 15 secunde din fiecare rundă, niciun player nu se poate mișca, acest timp fiind rezervat pentru ca jucătorii să poată să își cumpere ori să facă schimb de armament. Totodată, ei își pot stabili rapid un plan de bătaie pentru runda curentă. De asemenea, echipa Teroriștilor primește o bombă pe care trebuie să o planteze într-un dintre cele două locații prestabilite și marcate pe hartă – A sau B.

Odată ce a fost pusă bomba, runda se prelungește cu încă 40 de secunde, timp în care Contra-Teroriștii trebuie să o dezamorseze, iar adversarii să o protejeze. În funcție de echipa care reușește să își îndeplinească misiunea, va fi stabilit rezultatul rundei.

Fiecare kill este recompensat cu bani, iar cu ei se pot cumpăra arme, muniție și armuri. Orice echipament reprezintă un avantaj considerabil față de adversar în rundele ce urmează, așa că este bine să ai un scor cât mai bun. De asemenea, bani mai poți obține prin câștigarea rundelor. Fondul financiar și cel al echipamentului deținut rămâne același de-a lungul a 15 runde, adică până când cele două echipe fac schimb de rol, din Teroriști în Contra-Teroriști și vice versa. Singurele accesorii pe care jucătorii le primesc la începutul unui joc sunt un pistol și un cuțit, pe lângă bomba acordată “Băieților răi”. Orice altceva trebuie cumpărat sau câștigat, adică luat de la un adversar pe care l-ai doborât.

Dacă este remiză, se vor adăugă runde adiționale pentru a se putea stabili echipa câștigătoare. Pentru aceste set-uri, jucătorii vor fi începe cu o sumă de 16.000$ în contul lor, în loc de 800$, cât se primește la cele 30 de runde.

Evenimente de luat în considerare atunci când pariezi pe Counter Strike   

Odată ce te-ai decizi că vrei să investești în pariurile pe CS:GO, va fi nevoie să începi să înveți mai mult decât regulamentul jocului. Este foarte important ca înainte de a-ți depune mizele să știi care sunt jucătorii favoriți, cele mai populare echipe, care este istoricul fiecăruia, evoluția de-a lungul experienței lor în această activitate și nu numai. Odată ce ai o bază de date cu informații vitale pentru succesul tău, vei putea să iei cele mai bune decizii.

Ideal este ca un parior să se axeze pe competițiile mari deoarece mizele sunt mai importante acolo. Dar, odată cu acest aspect intervine și responsabilizarea ta și a bugetului pe care-l ai. Unele dintre cele mai importante evenimente pe care ar trebui să le ai în vedere sunt:

 • World Electronic Sports Games
 • Intel Extreme Masters
 • MLG eSports Major Championship
 • Katowice
 • Dreamhack
 • Extreme Masters
 • Faceit Major
 • ESL
 • StarLadder
 • Eleague CS:GO Major

Fiecare competiție în parte adună nenumărați fani și jucători amatori, dar și de elită, așa că ele reprezintă oportunități majore unde poți câștiga la pariuri pe Counter Strike Global Offensive.

Tipuri de pariuri pentru CS:GO

Pariurile pe Counter Strike Global Offensive nu diferă cu mult de alte sporturi, opțiunile de pariuri fiind asemănătoare. Iată câteva tipuri pe care să le iei în considerare:

 • Finalistii evenimentului sportiv
 • Câștigătorul concursului
 • Câștigătorul bătăliilor de pe o anumită hartă
 • Handicapuri
 • Totalul de runde jucate pe o anumită hartă
 • Câștigătorul unei anumite runde

Ține cont de faptul că pentru majoritatea pariurilor poți alege dacă vrei să depui o miză pentru o anumită echipă ori pentru un anumit jucător.

Alte eSports pe care să pariezi

Categoria de sporturi electronice este vastă și cuprinde foarte multe jocuri din care poți alege. Campionatele internaționale au liste lungi la care orice gamer își poate găsi favoritul. Cele mai cunoscute eSports-uri, pe lângă Counter Strike Global Offensive, sunt:

 • DOTA 2
 • League of Legends
 • Overwatch
 • Star Craft 2
 • World of Warcraft
 • Smite
 • Street Fighter
 • Mortal Kombat
 • Call of Duty
 • Fortnite
 • HearthStone
 • FIFA

Fiecare joc are fanii săi care vin pentru a participa la concursuri ori pentru a-și susține preferații, așa că toate cele de mai sus reprezintă oportunități de câștig, dacă ești suficient de ambițios.

Concluzie

Counter Strike Global Offensive este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite eSports-uri. Dacă vrei să plasezi un pariu în secțiunea sa va fi nevoie să faci un research amănunțit pentru a știi care este opțiunea cu cele mai mari șanse de reușită, pentru a putea decide exact când și cât să mizezi.

Este crucial să lași sentimentele deoparte și să te focusezi pe statistici, să fii echilibrat și organizat, să joci responsabil și să fii conștient că nimeni nu poate avea mereu dreptate, iar pariatul depinde într-o oarecare măsură și de noroc. Pentru a avea mai multe șanse de câștig este bine să îți împărți suma pe care o poți paria, pe mai multe pariuri mici, astfel încât să nu riști totul pe un rezultat.

Învață din experiențele avute până acum și fii atent la toate detaliile pentru că niciodată nu știi care dintre ele ar putea face diferența dintre un bilet câștigător și unul necâștigător!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate