Gheorghe Vadana expune la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

0

Vineri, 6 martie 2015, ora 12.30, Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită, în Sala „Cupola” la vernisajul expoziţiei de pictură ce reuneşte lucrări ale artistului plastic Gheorghe Vadana.
Expoziţia reuneşte 28 de tablouri, a căror cromatică produce o infuzie de vitalitate, în deplină concordanţă cu vectorul solar al lunii martie. Astfel, răsfăţul privirii, arpegiat pe simezele Sălii „Cupola” are valenţe terapeutice pentru trăirile şi sensibilităţile specifice de la început de primăvară.
Despre orizontul culorilor din tablourile lui Gheorghe Vadana vor vorbi, în ziua vernisajului, scriitorul Adrian Alui Gheorghe şi artistul plastic Ştefan Potop.
Adrian Alui Gheorghe: „Gheorghe Vadana îmbină fericit academismul plastic cu un anume curaj al liniei şi al culorii. Lucrările sale, din această expoziţie, dar şi din etapa maturităţii depline, pe care o onorează cu mare angajament artistic, au frumuseţea calmă a artei văzută ca un respiro în zbuciumul vieţii de zi cu zi. Risipa de flori din această expoziţie reprezintă ceva din generozitatea artistului care se dăruieşte, astfel, semenilor săi”.

Afis 03_06_2015 Vernisaj Gh. Vadana

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate