Ger de crapă pietrele și îngheață sufletele oamenilor străzii din Piatra-Neamț. Măsuri de protecție împotriva frigului

0


Îmbunătățirea calității vieții persoanelor fără adăpost este mereu în atenția DAS Piatra-Neamț, în special în perioada în care scăderea bruscă a temperaturilor reprezintă un pericol pentru sănătatea acestora.

Întrucât în ultimele zile temperatura resimțită pe timpul nopții a fost sub -10 °C, Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, prin Serviciul de Asistență Socială, împreună cu Poliția Locală, întreprind o serie de acţiuni pentru identificarea și sprijinirea tuturor persoanelor fără adăpost din oraș.

Persoanele aflate în nevoie sunt conduse și găzduite pe perioada nopții la Centrul de Cazare Temporară a persoanelor fără Adăpost din strada Izvoare, nr. 151. La sosirea în adăpost aceștia primesc hrană caldă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, produse igienico-sanitare și servicii de consiliere psihologică.

Centrul dispune de 40 de locuri de cazare, iar în momentul de față acordă servicii pentru 31 de persoane. În cazul în care se vor ocupa toate locurile, numărul acestora se poate suplimenta.

În acest sens, rugăm comunitatea locală să ne anunţe în cazul în care observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, la următoarele număre de telefon:
☎️𝟎𝟐𝟑𝟑/𝟔𝟐𝟐𝟗𝟔𝟖 – Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra-Neamț;
📱 𝟎𝟕𝟓𝟗𝟎𝟑𝟑𝟏𝟕𝟎 – Centrul de Cazare Temporară a persoanelor fără Adăpost;
☎️ 𝟎𝟐𝟑𝟑/𝟐𝟑𝟏𝟑𝟎𝟎 – Dispeceratul Poliției Locale a municipiului Piatra-Neamț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate