Gavril Mihai Gontaru: Grădiniță nouă și creșă în Comuna Gârcina, pe lângă alte proiecte

0

Un proiect foarte ambițios al Primăriei Gârcina, cel de distribuire a gazelor naturale, se îndreaptă către materializare, însă nu este singurul proiect cu care domnul primar Gavril Mihai Gontaru se poate mândri, urmează și altele, care cu siguranță vor aduce bunăstare locuitorilor comunei.

Ce proiecte mai aveți depuse sau pregătite? (Robert Iosub – Ziar Piatra Neamț)

„Mai avem pe CNI – Compania Națională de Investiții, un proiect matur cu Școala din Cuiejdi, o extindere cu grădiniță. Avem, în momentul de față, obținute avizele, studiul de fezabilitate este depus pentru etapa a doua la CNI. Este un proiect în valoare de două milioane de euro, este un proiect foarte important pentru comunitatea din satul Cuiejdi. Ne dorim ca oamenii care locuiesc acolo să rămână în satul Cuiejdi, mai mult, să îi încurajăm să vină în satul Cuiejdi și să își ducă copiii la școlile noastre din localitate.

Suntem eligibili și am depus un proiect, încă de anul trecut, tot legat de CNI și suntem eligibili pentru o creșă în satul Almaș. Mă întrebați, poate, de ce în satul Almaș, pentru că este singurul sat unde am găsit o suprafață care se pretează la cererile celor de la CNI, adică să aibă o lungime de 63 metri și o lățime de 43 de metri. Este un proiect tip, în valoare de 2,5 milioane de euro. Trebuie să trimitem până la finalul lunii toate documentele pentru a intra în licitație, deci iată că lucrurile încep să se miște în sensul bun al lucrurilor și în curând vom avea o creșă mică, de 40 de copii, în satul Almaș.

Îarăși acolo a fost o problemă pentru că vechiul cămin era pe cale să se vândă printr-o licitație, nu știu în ce condiții a ajuns în domeniul privat și a fost pus ca și gaj pe o societate pe care noi am lichidat-o, am închis-o și am plătit toate datoriile la ea, și nu au fost puține, în jur de 4-5 miliarde, iarăși bani din bugetul local, cu un handicap am început din start. Săptămâna aceasta am reușit în sfârșit să trec din nou căminul cultural cu terenul aferent (1300-1400 metri) pe domeniul privat al Comunei Gârcina, ulterior să îl trecem pe domeniul public pentru a fi transmise actele către CNI.

Oricum am văzut că spre deosebire de acum 7-8 ani de zile, comuna arată destul de bine, principalele drumuri sunt asfaltate, chiar și drumul acesta care teoretic este impracticabil, de la dumneavoastră până pe Valea Viei, și acesta mai are 2-3 kilometri fără asfalt iar aceștia arată destul de bine. (…)

Întreținem, aproape săptămânal pentru că știm că o parte din cetățenii noștri ajung foarte rapid în zona comercială și Stadionul din Piatra Neamț. (din comună până la mall sunt 3 kilometri – pe acest drum, iar pe cealaltă parte ar fi vreo 10-11 kilometri). Mai avem de asfaltat pe acest drum vreo 2 km (…) și am făcut o solicitare către Primăria Piatra Neamț, în condițiile în care acest proiect o să fie viabil și o să intre în linie dreaptă, diferența de 400 metri să fie asfaltată și aceea pentru că altfel ar rămâne o bucată neasfaltată.”, a transmis Gavril Mihai Gontaru, primarul comunei Gârcina.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate