Gata! Au rezolvat băieții! Terenul de la Grădina Zoo nu mai este grevat de nicio sarcină. Se poate face orice, inclusiv vânzarea acestuia!

2

Când spuneam că la Grădina Zoo miroase a tun imobiliar, unii ziceau că vorbim aiurea deoarece terenul a fost donat de Nicu Albu cu condiția de a deveni Grădină Zoo și nu au cum sa-i schimbe destinația. Ei bine, au rezolvat băieții problema cu donația.

După cum știam cu toții de la fosta conducere a URBAN, de la toți care au administrat Grădina Zoo, de la Asociația Nicu Albu, de la fostul și de la actualul primar, terenul unde se află Parcul Zoo a fost donat de Nicu Albu primăriei și nu poate fi înstrăinat sau să i se schimbe destinația. Ei bine, uitați tot ce știați, situația s-a schimbat într-un mare fel.

În curând vom afla cu toții că nu mai există nici un act care să dovedească faptul că Nicu Albu a donat acel teren ci din contra, au apărut niște acte de pe la niște arhive care ar atesta faptul că respectivul teren a fost luat de primărie de la un alt proprietar care nu își achitase taxele și impozitele către municipalitate.

Așadar în curând veți afla oficial că Primăria poate face ce vrea cu acel teren.

Mai departe, bănuim că planul de înstrăinare a acestui teren va fi același aplicat și pentru alte terenuri din Piatra-Neamț:
Se va începe cu un proiect frumos de amenajare a unui parc, proiect prin care se vor investi foarte mulți bani în dotarea terenului cu utilități și căi de acces.
După care vor apărea câțiva întreprinzători care vor concesiona suprafețe de teren pentru diverse activități economice.
O data concesionate terenurile, concesionarii au dreptul să ceară cumpărarea acestora, după care mai rămâne de aranjat doar o hotărâre de consiliu local și gata. Treaba durează ceva dar e completă, curată și legală.
Metoda nu este una nouă, ci una patentată la Piatra-Neamț și folosită cu succes.

Fix așa s-a întâmplat cu o mulțime de terenuri începând cu cele din ștrand, cu cele din principalele stații de autobuze și așa mai departe.

Cum să își permită cineva să rescrie fila de istorie locală unde este trecută donația lui Nicu Albu? Foarte simplu.

Cu ceva timp în urmă a mai existat un caz în care, ca să pună mâna pe o casă din centrul orașului, magicianul în hârtii al Primăriei Piatra-Neamț de la acea vreme, a căsătorit doi morți. Mai precis, a anulat un divorț pronunțat de o instanță în cazul unor soți care erau ambii decedați de zeci de ani. Habar nu aveți până unde se poate merge în Piatra-Neamț orașul tuturor posibilităților, unde funcționează un mecanism superior mafiei, în care sunt implicați oameni ai legii, notari, judecători, procurori, securiști, etc.

Acum nu mai rămâne decât o curiozitate: Cum vor ieși cei de la Primărie să vă spună toate astea, și mai ales, cum vor proceda ca strategie de imagine să vă convingă că tot ceea ce știați cu toții despre donarea terenului, este fals. Asta chiar că va fi greu.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Radu Bardos spune

  Campania electorală nu mai are nicio relevanță, ca și program, promisiuni, etc., după câștigarea alegerilor!
  A afirmat și confirmat chiar premierul ,,meu”, Câtzu, într-o declarație recentă!
  …Programul electoral nu este același cu programul de guvernare!
  Așa că orice este posibil…din nefericire!

 2. Tei spune

  După umila mea părere, eu cred ca domnul primar ar trebui sa se preocupe de ceea ce a promis în campanie . Nu țin minte sa fi pomenit de gradina zoologica. A terminat tot de făcut și a rămas doar asta???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate