A găsit până la urmă ApaServ un motiv să ridice prețul la apă

11

La o întâlnire ce a avut loc la Primăria Piatra-Neamț, compania județeana de apă a primit cu nemulțumire vestea că de acum înainte, de fiecare dată când va sparge asfaltul, va trebui să refacă nu doar porțiunea unde a spart, ci întreaga bandă de circulație pe lungimea lucrării. În replică, compania de apă a menționat că această decizie ar putea duce la mărirea prețului la apă.

Ce este cert este faptul că prețul la apă se va mări, deoarece vrem dezvoltarea rețelelor și acest lucru nu se poate face fără cofinanțare și fără un plan de tarifare. Poate nu ar fi rău ca toți politicienii și conducerea Apa Serv să se pună odată la masă și să se oprească din mințit populația pe tema prețului la apă. El nu poate rămâne așa și cu atât mai mult nu poate scădea, chiar dacă mulți au folosit acest preț la apă ca momeală electorală.

Prețul real pentru serviciile de apă/canal în Piatra-Neamț ar trebui să fie de 15 lei pe metru cub, dacă nu vrem să ne mințim și să ne furăm căciula unii la alții. O mare parte din instalație (peste 40%) trebuie schimbată, deoarece e ieșită din termenul de valabilitate și nu ne aduce chiar cea mai sănătoasă apă în case, ca să nu mai vorbim de investițiile ce trebuie făcute pentru extinderea rețelei apă-canal. Dacă mai vrem să mai umblăm puțin și la soluția de stocare a apei, ca să nu mai rămână tot orașul fără apă, când mai e câte o problemă majoră, deja vorbim de și mai mulți bani.

Încăpățânarea de a nu mări acum prețul la apă nu va duce decât la un singur lucru. Peste 5-10 ani vom bea doar apă îmbuteliată deoarece ceea ce va curge la robinet nu va fi o apă sigură. Degeaba pleacă apa curată de la stația de pompare dacă ea este dusă în castelele de apă cu mâzgă și este pompată prin țevi sparte, ruginite și pline de toate chestiile.

Fără bani nu se face nimic, iar dacă generații de politicieni inconștienți au sacrificat pâna acum investițiile în infrastructura de apă/canal doar ca să se mândrească cu prețul, e doar o altă greșeală pe care o vom deconta cu toții la un moment dat.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
11 Comentarii
 1. Gic Gicone spune

  Se mareste leafa la Consiliul de administratie.

 2. Lucian Botezatu spune

  pai oamenii au nevoie de masini noi case noi etc!

 3. Katy Florescu spune

  nu le mai ajung banii saracutii

 4. Elena Axinte spune

  Că nu era destul de ,,umflat,,…!

 5. Ilie Craiu spune

  Cum puteți vinde apa, este lăsată de la Dumnezeu!

 6. Mimi Fluerasu spune

  Salariile f. mari,cheltuieli fara acoperire aduce cu sine pretul mare!

 7. Celina Busnea spune

  Și așa este foarte scumpă. Mai scumpă decât în alte orașe.

  1. ED spune

   Si mai ieftina ca in altele….

 8. Maria Platon spune

  Au urlat ca prețul la apa este mare (înainte de alegeri) si pentru a pune director un profesor de sport, acum au argumente ,sigur vor mari prețul la apa.

 9. marius spune

  Pai sa gaseasca solutii ca de aia au salarii bune. Asa pot fi si eu director. Fac lista de cumparaturi trag linia si impart la consumatori toata cheltuiala. Poate se uita pe la fonduri europene , imprumuturi bancare ( asa cum s au gasit pt telegondola) , consilii de administratie mai competente si care presteaza pro buono (ca tot le pasa politicienilor de viitorul nostru), ceva investitii de pe la primarie cu bani de pe redevente si concesiuni putin marite (parking, piata centrala etc). Asa cum au gasit fonduri pt innoirea parcului lor auto(nu spun ca nu era nevoie) sa se straduiasca in continuare. Oricum din cate stiu nu avem cea mai ieftina apa din tara desi o luam de langa noi nu vine de la 1000 de km. Nu le convine sa asfalteze toata banda. Pai atunci sa si coreleze planul de investitii si schimbarea infrastructurii cu cel de asfaltare al primariei si de tragere a cablurilor pe sub pamant( ca si asta a fost o tema acum ceva timp). O fi asa de greu sa vorbeasca intre ei?

 10. Aiurica spune

  Baga tare, iosub, da-le apa la moara!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate