Furtuna ucigașă Eunice produce dezastre în Europa. Rafale record de vânt de 196km/h (IMAGINI)

0

Un nemțean stabilit în UK ne-a trimis imagini cu dezastrul produs de furtuna Eunice în Marea Britanie. Autovehiculele de pe autostradă au fost efectiv răsturnate de vântul puternic, blocând ruta. Autoritățile britanice care se ocupă de autostrăzile și drumurile principale au declarat că există un „risc deosebit de mare” ca vehiculele înalte de tip camion, rulotele și motocicletele să poată fi aruncate în aer și a îndemnat șoferii acestor vehicule să nu circule pe poduri și viaducte.

Potrivit BBC, locuitorilor din Marea Britanie li s-a spus să rămână în case, deoarece furtuna Eunice produce rafale record în țară. Vântul puternic a dus la întreruperi de curent, anulări de zboruri, sute de închideri de școli și avertismente generale de călătorie în toată țara. Până la această oră s-a raportat că o persoană a fost ucisă de un copac căzut în Irlanda și cel puțin trei au fost rănite în Marea Britanie.

O avertizare meteo de culoarea chihlimbarului – ceea ce înseamnă că există un potențial pericol pentru viață – rămâne în vigoare în Midlands, sudul Angliei și Țara Galilor.

Pe insula Wight, o rafală de 122 mph (196km/h), măsurată într-un punct expus din vestul insulei, a stabilit un record provizoriu pentru Anglia. Dacă va fi confirmat, va depăși recordul anterior de 118 mph (189 km/h) stabilit în 1979 la Gwennap Head din Cornwall, mai arată BBC.

BBC Weather a spus că Eunice „ar putea fi una dintre cele mai grave furtuni din ultimele trei decenii”.

Franța, în portul Calais – camioane răsturnate din cauza furtunii / FOTO: Dan-Ionuț N.

Regiunile din nord-vestul Germaniei au fost plasate, vineri, sub alertă Cod Violet pentru vânt extrem de puternic. Meteorologii estimează că vântul va sufla cu forța unui uragan, iar viteza rafalelor va fi între 120 și 160 de kilometri pe oră. Germania este singura țară europeană în care s-a instituit o alertă Cod Violet, superioară Codului Roșu, precizează Antena 3.

Serviciul meteo francez a emis o avertizare de vreme severă, în așteptarea sosirii lui Eunice. Căile ferate franceze au anunțat că vor suspenda traficul regional în cea mai nordică regiune Hauts-de-France și în Normandia. În Țările de Jos, cel mai sever nivel de alertă meteo, cod roșu, a fost solicitat pentru mari părți ale țării, în special pentru zonele de coastă. Circulația trenurilor a fost, de asemenea, oprită și școlile închise în multe zone. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anunțat anulări și întârzieri, transportatorul național KLM anulând aproape 170 de zboruri către nodul de trafic aerian din cauza furtunii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate