Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vişniec, regia Adrian Tamas

0

Teatrul Tineretului Piatra Neamţ prezintă sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 aprilie 2013, de la ora 19, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Petru Rareş”, cea mai recentă producţie:

Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt  

de Matei Vişniec

În distribuţie:

Daniel Beşleagă                                                                                   

Nora Covali/ Sabrina Iaşchevici

Dragoş Ionescu

regia: Adrian Tamaş

scenografia: Romulus Boicu

video: Mihai Păcurar

mişcare scenică: Andrea Gavriliu

 

SPECTACOL PRODUS DE RIFIL

„Nouă nopţi pot fi nouă vieţi“, spune fascinanta necunoscută tânărului sedus, într-un joc de echilibristică pe firul care desparte viaţa de moarte, noaptea de zi. Poţi scrie/ vorbi despre moarte astfel încât să ocoleşti oroarea, terifiantul, ba mai mult, să transformi absurdul tragic într-o poveste luminată de focul de artificii al dragostei şi al poeziei? Matei Vişniec reuşeşte pe deplin acest lucru într-o piesă ce mizează pe lirism şi situaţii – surpriză pendulând între absurd şi mistic. Misterul se păstrează până în final, amplificându-se pe parcursul a nouă nopţi de iubire, ce împlinesc viaţa unui saxofonist, un artist aflat la sfârşit de drumuri.

Tânărul regizor Adrian Tamaş a optat pentru explorarea resorturilor lirice şi metafizice ale textului (pe care l-a îmbogăţit cu încă opt poeme ale aceluiaşi autor), creând un spectacol de atmosferă. Această montare reprezintă debutul pe o scenă de teatru profesionist pentru Adrian Tamaş, absolvent în 2010 al secţiei de regie din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti. Spectacolul a beneficiat şi de experienţa lui Mihai Păcurar în video art, anticele umbre chinezeşti făcând casă bună cu proiecţiile video. Mişcarea scenică dirijată de Andrea Gavriliu şi decorul intim creat de Romulus Boicu sunt ingredinte importante ale acestui spectacol – poem.

Teatrul Tineretului mulţumeşte Companiei Rifil S.A. pentru susţinerea financiară a acestui spectacol. „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vişniec, regia Adrian Tamaş, face parte dintr-o serie de evenimente care marchează sărbătorirea celor 40 de ani de industrie şi mecenat pentru cultură, sport şi sănătate ale RIFIL S.A., în Piatra-Neamţ.

Teatrul Tineretului este una dintre instituţiile culturale sprijinite frecvent de Compania RIFIL S.A. Manifestând un real interes pentru creaţia scenică şi investind cu generozitate în proiectele şi programele teatrului, compania a contribuit (după anii ’90),  la organizarea fiecărei ediţii a Festivalului de Teatru Piatra Neamţ, în calitate de sponsor oficial. Numeroase producţii teatrale şi invitarea unor artişti de o valoare incontestabilă au devenit posibile cu ajutorul RIFIL.

În luna aprilie 2013, compania producătoare de fire RIFIL S.A. sărbătoreşte 40 de ani de activitate neîntreruptă. Înfiinţată în anul 1973 ca prima societate de producţie cu capital străin (după 1945), în parteneriat româno-italian, RIFIL s-a impus în timp nu numai drept cea mai longevivă societate de profil, dar şi ca lider în domeniul său de activitate. În prezent, compania are un număr de 500 de angajaţi, o cifră de afaceri de 65 milioane de euro pe an, vânzând pe 27 de pieţe (printre care Italia, Spania, Germania, Franţa, Marea Britanie, U.S.A., Israel, Ucraina); 10% reprezintă piaţa românească.

Cu sediul central în Săvineşti, judeţul Neamţ, RIFIL s-a implicat activ în viaţa socio-culturală a regiunii, devenind în cei 40 de ani unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai evenimentelor artistice, manifestărilor socio-culturale, competiţiilor şi echipelor sportive, serviciilor de sănătate.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate